Košarka

Stožice so se poslovile od Matkovića, Olimpija ostala brez zmage doma

Ljubljana, 31. 01. 2024 20.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Milan Doknić, N.M.
Komentarji
5

Cedevita Olimpija je izgubila tudi zadnjo domačo tekmo v evropskem pokalu. To je bila hkrati tudi zadnja priložnost za Ljubljansko občinstvo, da se osebno poslovi od hrvaškega centra Karla Matkovića, ki odhaja v ligo NBA. Domači so prvo četrtino dobili 20:13, na polčas so odšli z zaostankom 33:35, zadnja četrtina pa se je začela s prednostjo Londončanov 63:62. Slaba obramba domačih v drugem polčasu je na koncu bila odločilna in Cedevita Olimpija bo po porazu 92:85 evropsko sezono zaključila brez zmage v Stožicah.

Statistika tekme
Statistika tekme FOTO: Sofascore.com

Ljubljančani so v prejšnjem krogu tega tekmovanja po 20 zaporednih porazih, 15 v tej sezoni, v gosteh končno zmagali proti Hamburgu. To so storili prepričljivo s kar 31 točkami prednosti, a v soboto je v regionalni liga ABA sledil nov hladen tuš in poraz proti SC Derbyju. Trener Zoran Martić je kljub temu računal na to, da bodo njegovi varovanci končno sproščeno vstopili v evropsko tekmo, čeprav so Londončani na prvi medsebojni tekmi slavili 101:95.

Ravno to se je tudi zgodilo, saj so Ljubljančani v prvi četrtini povedli že 11:3, prednjačila sta pa predvsem Jaka Blažič in osrednji košarkar večera Karlo Matković. Gostje so po dinamičnem začetku domačih našli odgovor za dobro igro Ljubljančanov v obrambi in kmalu so se približali na 15:13, a domači so po trojki Aleksandra Šaškova ob zvoku sirene v drugo četrtino vstopili s prednostjo 20:13. Tudi v drugi četrtini je Matković blestel, predvsem v obrambi, kjer je nasprotnike večkrat ustavil z blokadami, na drugi strani pa seveda ni manjkalo zanj značilnih atraktivnih zabijanj.

Ljubljančani so Londončane dolgo držali na varni razdalji šestih točk, minuto pred koncem pa so 'levi' po dveh zaporednih trojkah izenačili na 33:33, v drugi polčas so nato vstopili s prednostjo dveh točk (35:33). Domači so drugi polčas po treh trojkah Blažiča, dveh koših Matkovića in delnem izidu 13:7 povedli za štiri točke. Šest minut in pol pred koncem tretje četrtine pa je sledil izbruh trenerja gostov Petra Božića. Srbski strateg se ni strinjal z eno od odločitev sodnikov, kar je dal jasno in glasno vedeti z "vdorom" na igrišče. Sledili sta dve tehnični napaki, njegova izključitev in nadaljevanje dobre igre domačih. Še naprej sta blestela Blažič in Matković, obramba je bila vse boljša, akcije so bile iz minute v minuto vse bolj atraktivne in kmalu je Olimpija vodila že 59:49.

A v letošnji sezoni Cedevita Olimpija tudi v trenutkih spodbudne igre vedno znova prelahko najde način, da si oteži delo. Gostje so s hitro, skoraj neopazno serijo 10:0 najprej izenačili, v zadnjo četrtino pa so vstopili s prednostjo 63:62. Na začetku zadnje četrtine sta obe moštvi bili razpoloženi v napadu in sledilo je obdobje, v katerem sta si izmenjevali vodstvo. Slaba igra v zaključku tekme je nato Cedevito Olimpijo stala prve evropske zmage v tej sezoni na domačem parketu. Londončani so slavili z rezultatom 85:92, Ljubljančani pa so morali priznati že 16. poraz v evropskem pokalu.

Pri Ljubljančanih sta bila najbolj učinkovita Blažič in Matković. Prvi je dosegel 28 točk, drugi pa je 21 točkam dodal še osem skokov in pet blokad.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

spoštovanje
31. 01. 2024 21.47
+2
a so drugi tolk dobri al je olimpija na nivoju kamene dobe,,,,,nehajte špilat pa pejte delat v kamnolom pa na Dars, ker za kaj drugega niste pa še tam bi vse zaj*****i
JOSEPH HAYDN
31. 01. 2024 20.25
+4
Se znova vidijo cčez dva meseca oziroma v tem času se bo Karlo vrnil v Evropo, ker ni nba kaliber
Malo_sutra
31. 01. 2024 20.16
+1
Zakaj ni vzdusja v lj tako kot ga naredijonv ng?
Malo_sutra
31. 01. 2024 20.16
+1
Joško-ribič
31. 01. 2024 18.00
+3
Nič ne bo z zmago