Košarka

Najboljše tri peterke zadnjega desetletja v NBA brez Nowitzkega

New York, 06. 08. 2019 12.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na uradni spleti strani lige NBA so v sodelovanju s številnimi mediji, ki pokrivajo dogajanje v najelitnejšem košarkarskem tekmovanju Severne Amerike, sestavili tri najboljše peterke zadnjega desetletja. Idealno začetno postavo sestavljajo Stephen Curry, James Harden, LeBron James, Kevin Durant in Kawhi Leonard, medtem ko se v nobeno od peterk presenetljivo ni uvrstil legendarni Nemec Dirk Nowitzki.

Harden (levo) se je uvrstil v najboljšo peterko, njegov nekdanji soigralec Westbrook pa se je znašel v drugi.
Harden (levo) se je uvrstil v najboljšo peterko, njegov nekdanji soigralec Westbrook pa se je znašel v drugi. FOTO: AP

Po tem, ko se je "era 2010" v ligi NBA junija letos končala, so na spletni strani tekmovanja sestavili tri peterke igralcev, ki so najbolj zaznamovali minulo desetletje. Omenjeno obdobje je zaznamoval "vzpon generacijsko talentiranih igralcev", kot so jih označili pri ligi NBA, kamor so prišteli Anthonyja Davisa in Giannisa Antetokounmpa. Kot "superzvezdi lige" so omenili LeBrona Jamesa in Kevina Duranta, na "zadnjem vlaku" pa so se popeljali nekateri bodoči člani Hiše slavnih, denimo Kobe Bryant in Dwyane Wade.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvo peterko, kamor so uvrstili Jamesa, Duranta, Stephena Curryja, Jamesa Hardna in Kawhija Leonarda, je tako kot preostali dve sestavila žirija novinarjev spletne strani NBA.com in producentov ter analitikov NBA TV

Curry 'spremenil igro', Leonard med pet zaradi predstav v končnici
"Ta ekipa je skupaj osvojila deset prstanov v desetletnem obdobju," so svoj izbor utemeljili na uradni spletni strani NBA. "Curry, ki je v tem desetletju praktično spremenil igro, se je prebil v ospredje kot najelitnejši strelec za tri točke v NBA. Harden je dvignil svojo igro in od šestega igralca leta napredoval v najkoristnejšega ter v tem desetletju obenem zbral največ tekem z doseženimi 50 točkami (18)," so dodali.

"Leonardove številke v rednem delu sezone se ne ujemajo s kolegi, deloma zaradi sistema, v katerem je igral pri San Antonio Spursih, a njegovi uspehi v končnicah (dvakrat MVP finala) ter opevana obramba (dve nagradi za obrambnega igralca leta) sta njegova argumenta za uvrstitev v prvo ekipo. Durant, še nekdo, ki je bil dvakrat MVP finala, se je uveljavil kot eden najplodnejših strelcev v zgodovini in njegovih 28 točk je najboljše povprečje tega desetletja. James, ki je deloval kot obraz lige v letih 2010, je osvojil tri naslove, največkrat v desetletju, trikrat, postal MVP in je bil edini igralec, ki si je vsako leto prislužil uvrstitev v najboljšo peterko lige in na tekmo zvezd All-Star."

Izbor seveda že dviguje precej prahu, legendarna Bryant in Wade sta denimo šele v tretji peterki, kjer jima družbo delajo še Paul George, LaMarcus Aldridge in Antetokounmpo, medtem ko legenda Dallas Mavericksov in zdaj že nekdanji soigralec Luka Dončića, Nemec Dirk Nowitzki, ni dobil dovolj glasov. V drugi najboljši peterki so Davis, Chris Paul, Russell Westbrook, Blake Griffin in Carmelo Anthony.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
06. 08. 2019 13.22
-1
Pa dobro Dirck je zadnjih 5 sezon bolj lutka kokr pa kaj koristnega za klub. Včasih je res težko gledat, da moraš nekoga trpet v moštvu samo zaradi tega, ker je legenda.
Uporabnik1795273
06. 08. 2019 15.47
+6
Kobe pa ne, al kako :D kerega leta je Dirk osvojil naslov prvaka?? Izbor je smešen, kakorkoli obrneš