Košarka

Superpokalni naslov manjši obliž na negotovo sezono

Ljubljana, 26. 09. 2023 08.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so še četrtič zapored osvojili domači Superpokal. V dvoboju z domžalskim Kansai Heliosom so Ljubljančani slavili prepričljivo s 76:59, toda ta zmaga glede na zelo medle in povprečne predstave v Abinem superpokalu pomeni zgolj manjše zadovoljstvo.

Kot je že po zmagi v kranjski dvorani poudaril strateg zeleno-oranžnih iz slovenske prestolnice Simone Pianigiani, čaka njega in njegovo moštvo do skorajšnjega uradnega začetka sezone v regionalni ligi ABA in evropskem pokalu še veliko dela.

"Igralci so si zmago zaslužili, saj so k tekmi pristopili resno in nadaljevali z uspehi iz prejšnje sezone. Zato se zahvaljujem trenerjem in igralcem iz minule sezone, saj so oni razlog, da smo zaigrali v Superpokalu. Domžalčani so zelo dobra ekipa. Če jim pustiš, da igrajo tako, kot so igrali v prvi četrtini, lahko dosežejo veliko število točk. Mi smo nato malo prilagodili našo agresivnost in zabeležili zmago. Še vedno imamo težave, kar nekaj minut smo igrali brez organizatorja igre in z igralci na različnih položajih, in to je nekaj, na čemer moramo delati v prihodnje," je dejal izkušeni italijanski strateg in dodal:

Strateg Cedevite Olimpije Simone Pianigiani se zaveda, da časa za izboljšave pred skorajšnjim začetkom nove klubske sezone ni ostalo prav veliko.
Strateg Cedevite Olimpije Simone Pianigiani se zaveda, da časa za izboljšave pred skorajšnjim začetkom nove klubske sezone ni ostalo prav veliko. FOTO: Aljoša Kravanja

"Vidno je, da se še iščemo, kar je za ta čas nekaj povsem pričakovanega. Toda do začetka sezone nas loči le še nekaj dni, ta konec tedna namreč gostimo neugodno moštvo Mege v regionalni ligi, nato pa že prvi preizkus v evropskem tekmovanju in zahtevno gostovanje v Tel Avivu. Časa za izboljšave ni prav veliko, a trudimo se, da na vsakem treningu storimo korak naprej."

Tudi najboljši posameznik superpokalnega obračuna z Domžalčani Luka Ščuka, ki je bil obenem proglašen za najkoristnejšega igralca na omenjeni tekmi, je prepričan, da se bo moštvo iz Stožic postopno dvigovalo v formi. "Občutki so super. Morda so mnogi pričakovali našo zmago, a domžalski kolektiv se je dobro upiral. Celotna ekipa je dala vse od sebe, meni pa naziv najkoristnejšega igralca Superpokala pomeni veliko, saj se v tej sezoni vračam po poškodbi. Logično je, da vsled določenim zdravstvenim težavam v moštvu še nismo na želeni ravni pripravljenosti. A menim, da bomo skozi sezono rasli in prikazovali vse boljše igre," je prepričan Ščuka.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.