Košarka

Tatum: Ljudje nas podcenjujejo, kot da so nas pobrali z ulice

New York, 21. 08. 2019 17.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po odpovedih vseh največjih imen košarkarske lige NBA, bo na svetovnem prvenstvu na Kitajskem, ki ga boste lahko v živo spremljali na Kanalu A in VOYO, nosilec igre ameriške reprezentance mladi Jayson Tatum. Košarkar ekipe Boston Celtics svari javnost, naj ne podcenjuje aktualnih svetovnih prvakov, saj so tudi ob izostankih zvezdnikov še vedno glavni favoriti prvenstva.

Jayson Tatum, košarkar ekipe Boston Celtics, velja za enega izmed najbolj talentiranih igralcev najmočnejše košarkarske lige NBA. Z ekipo iz Bostona se je v svojih prvih dveh sezonah v ligi dvakrat uvrstil v končnico, kot novinec pa je zaigral v finalu vzhodne konference, kjer so morali kelti priznati premoč LeBronu Jamesu in Cleveland Cavaliers. Tatum je bil po ocenah mnogih analitikov eden izmed najboljših novincev leta, a je nagrada kasneje romala v roke Bena Simmonsa

Jayson Tatum bo na SP eden izmed glavnih igralcev reprezentance ZDA.
Jayson Tatum bo na SP eden izmed glavnih igralcev reprezentance ZDA. FOTO: AP

Zdaj bo 21-letni bivši košarkar univerze Duke moral na svoja ramena prevzeti težo pričakovanj ameriške javnosti, ki kljub izostankom najboljši košarkarjev lige NBA pričakuje, da se bo njihova reprezentance s Kitajske vrnila z zlato medaljo. "Ljudje o naši reprezentanci govorijo, kot da nas je selektor pobral z ulice. Smo NBA igralci. Mislim, da nas ljudje neupravičeno podcenjujejo, a to nas zgolj še bolj žene," na opazke kritikov in dvomljivcev odgovarja Tatum, ki bo ob Kembi Walkerju glavni adut ameriškega selektorja Gregga Popovicha. "Vlogo podcenjevane ekipe pozdravljamo z odprtimi rokami, saj to ustvarja dodatno motivacijo. Veliko igralcev, ki so zdaj del reprezentance, prihajajo z življenjsko zgodbo, ko ljudje niso resno računali na njih," se je s svojim soigralcem strinjal Walker.

V zadnjem desetletju smo si lahko na svetovnih prvenstvih oči in dušo napasli ob dih jemajočih potezah, zabijanjih, zadetih metov z razdalje imen kot so LeBron James, Kevin Durant, James Harden, Kobe Bryant, Rusell Westbrook in Carmelo Anthony. Zdaj bodo ekipo vodila imena kot so Jayson Tatum, Kemba Walker in Donovan Mitchell. CJ McCollum je na enem izmed podcastov priznal, da so se igralci želeli izogniti veliki minutaži v ekipi, ki tekmovanja ne bi končala kot prva. To je odprlo vrata igralcem, ki bi v drugačni situaciji nastope svoje reprezentance lahko spremljali zgolj iz udobja domačega fotelja. Harrison Barnes, edini član zlate ekipe iz OI v Rio de Janeiru, ki je na seznamu potnikov za Kitajsko, odločitev o nastopu nikoli ni bila težavna. "Vedno, ko me je poklicala reprezentanca, se bom odzval. V čast mi je zastopati barve svoje države. Vem, da vsi ne razmišljajo kot jaz, a odločitve drugi ne želim komentirati," je dejal član Sacramento Kings.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Največjo konkurenco za šesti naslov svetovnih prvakov bodo Američanom predstavljali Španci z Marcom Gasolom, Rickyjem Rubiem in bratoma Hernangomez, Srbi z Nikolo Jokićem, Nemanjo Bjelico in Bogdanom Bogdanovićem, ter Francozi z Rudyjem Gobertom, Nicolasom Batumom in Evanom Fournierjem.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mfam93
22. 08. 2019 21.03
+0
Če Stouskas igra tako kot ga je bilo videti, imajo dvojico, okoli katere lahko z ogromno količino kvalitetnih "role-playerjev" Grčija gradi izjemno igro... Moramo vedeti, da predstavlja G.Antetkounmpo za vse reprezentance individualno nerešljivo obrambno nalogo. Večina ga bo (predvsem med naletom proti košu) podvajala, ali pa še več, in če bodo Grki uigrani, da bo Giannis to izkoriščal z asistencami so lahko izjemno nevarni (spomnimo se Slovenija vs Nemčija, ko so neznanci v nemški reprezentanci, ravno zaradi koncentracije obrambe na Nowitzkija dosegali izjemne strelske dosežke). Sam vidim krog v ZDA - Srbiji - Grčiji. Kjer ima Grčija prednost pred ZDA, Srbija pred Grčijo, in ZDA pred Srbijo, potem pa kakšna bo pač razporeditev tekem 2.dela...
sLOVEnija2019
22. 08. 2019 11.42
+0
jaz mislim da se bojo za medalje delile med američani,grki in španci...srbi bojo pristali pomjem nekje pa petem ali šestem mestu.
brezcasni
22. 08. 2019 07.35
+2
Letos bo zmagala reprezentanca ki bo najbolj disciplinirana.....in ne zvezdniska imena oz trojke
masina4
21. 08. 2019 21.31
+1
Mislim da so spanci veliki favoriti za finale...samo upam da z americani😁
ziggi1
21. 08. 2019 19.21
-8
srbija nima sanse. finale bo grcija usa ce se ne bosta ze prej srecali
OlalaKokoĐambo
21. 08. 2019 19.20
+2
Srbi jih bodo premagali ....
Patuljak10
21. 08. 2019 18.03
+11
Pa še res je. Najbolj glasni so pa itak srbi. ZDA bo osvojila pa lahka ma Srbija 10 jokičev pa 10 bogdanovičev pa nevem ka še use ko nebojo premagal ZDA