Košarka

Teja Oblak: Zabavamo se, dvigujemo formo in komaj čakamo na repasaž

Niš, 30. 06. 2019 10.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./Sanja Modrić
Komentarji
4

Naše košarkarice bodo pred torkovim repasažem za četrtfinale drevi, prenos na Kanalu A in VOYO od 18.20, odigrale še zadnjo tekmo v predtekmovanju 37. evropskega prvenstva proti Italiji. Zmagovalke tekme v Nišu bodo v Beograd napredovale z drugega mesta, poraženke pa s tretjega. "Gremo na zmago," je sporočilo iz ust slovenskih košarkaric.

Več videovsebin
  • Pogovor s Tejo Oblak pred tekmo z Italijo
    00:50
    Pogovor s Tejo Oblak pred tekmo z Italijo
  • Jošt Kokalj o aktualnem stanju poškodbe Eve Lisec
    00:23
    Jošt Kokalj o aktualnem stanju poškodbe Eve Lisec
  • Pomočnik trenerja Jure Krajnc o kalkulacijah pred zadnjo tekmo skupine
    00:33
    Pomočnik trenerja Jure Krajnc o kalkulacijah pred zadnjo tekmo skupine
  • Eva Lisec še naprej trenira po posebnem programu
    01:37
    Eva Lisec še naprej trenira po posebnem programu
  • Pogovor s Tino Jakovino
    01:08
    Pogovor s Tino Jakovino
Damir Grgić
Damir Grgić FOTO: POP TV
Po obeh odigranih tekmah drugega kola v skupini C evropskega košarkarskega prvenstva za ženske v Nišu je jasno, da si je Slovenija z zmago proti Turčiji z 62 : 55 že zagotovila mesto v kvalifikacijah oziroma repasažu za četrtfinale. Slovenijo v predtekmovanju drevi čaka še tekma z Italijo, ki bo odločala o drugem oziroma tretjem mestu v skupini.
Za razliko od ostalih skupin je v Nišu pred zadnjim krogom odprto le eno vprašanje. Prvo mesto si je zagotovila Madžarska, brez možnosti za napredovanje pa je po petkovem porazu s Slovenkami ostala Turčija.

Prvo mesto si je že zagotovila Madžarska, ki je v četrtek premagala Slovenijo (88 : 84) in nato še Italijo z 59 : 51, zadnja in brez možnosti za napredovanje pa je Turčija, ki je bila sicer prvi favorit skupine v Nišu. V primeru slovenske zmage proti Italiji bi naša reprezentanca zasedla drugo mesto in se v torek pomerila s tretjeuvrščeno ekipo iz skupine D, ob porazu pa jo čaka drugouvrščena reprezentanca iz takoimenovane skupine smrti, v kateri nastopajo Srbija, Rusija, Belgija in Belorusija.

Teja Oblak
Teja Oblak FOTO: Damjan Žibert
In stanje v našem taboru pored tekmo z južnimi sosedami? Eva Lisec še vedno ne trenira normalno z ekipo, poskušajo jo usposobiti, ampak še vedno čuti bolečine, tako da bo odločitev o igranju padla tik pred tekmo. A bolj se zdi, da v našem taboru ne bodo tvegali. Tudi kapetanka Nika Barič ima že vse dni težave z dlanjo, ki jo hladi po vsakem treningu, ampak njen nastop ni vprašljiv. Je pa vzdušje na treningu sproščeno, veliko je smeha in dobre volje. "Uživamo v tem, kar delamo. Zares se dobro razumemo in plod vsega tega je bila tudi odmevna zmaga proti Turčiji. Ne bomo preračunavali, proti Italiji gremo na zmago. Forma je v vzponu, komaj že čakamo na torkov repasaž," je v pogovoru z našo novinarko Sanjo Modrić na prizorišču EP povedala Teja Oblak.

Nika Barič in Eva Lisec
Nika Barič in Eva Lisec FOTO: Damjan Žibert

Slovenija se bo sicer križala s skupino D, ki je upravičila naziv skupina smrti. V njej je pred zadnjima tekmama skoraj še vse mogoče. Srbija ima dve zmagi, po eno pa Rusija, Belgija in Belorusija. Slovenke z reprezentanco Italije nimajo prav bogate zgodovine odigranih tekem. Na uradnih dvobojih so se pomerile le dvakrat, na sredozemskih igrah leta 1993 in 2001. Obakrat so bile uspešnejše Italijanke. Te so v Nišu najprej premagale Turkinje s 57 : 54, nato pa izgubile z Madžarsko z 51 : 59.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poserjemsenavas
01. 07. 2019 10.29
-1
naše se zabavajo, druge igrajo resno
igyyp
30. 06. 2019 14.51
+3
Punce samo srečno, pa brez neumnih potez. Navijamo za vas !
Viejo cabron
30. 06. 2019 11.35
-6
Teja, zarečenega kruha se največ poje. S tvojo izjavo se morajo strinjati tudi nasprotnice.
Roman Kosmos
30. 06. 2019 11.28
+13
Punce so dobre in zaslužijo čestitke. Škoda da je še preveč naivnosti pri podajah ampak , dobre so.