Košarka

'Tekmo smo izgubili že v prvem polčasu'

Podgorica, 28. 01. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Cedevita Olimpija je odličen teden, ki se je začel z dvema zmagama v soboto, vendarle malo skazila. V Podgorici je od Ljubljančanov bil boljši domači Studentski Centar Derby (82:78). Trener zmajev Zoran Martić je prepričan, da je za poraz kriva nezbranost njegovih varovancev.

Gostje so tekmo bolje začeli od domačih in prvo četrtino zaključili s prednostjo 25:22. Obramba je gostitelje v prvem polčasu še držala na varni razdalji, ampak za razliko od prejšnjih dveh tekem Cedeviti Olimpiji v napadu nikakor ni "steklo". Kazen za nepozornost v napadu je sledila v tretji četrtini, ko so jih košarkarji črnogorskega moštva zadržali pri zgolj 14 doseženih točkah in v zadnjo četrtino so domači vstopili z minimalno prednostjo 61:60

Zoran Martić
Zoran Martić FOTO: Cedevita Olimpija Tine Ružič

"Mislim, da smo tekmo izgubili v prvem polčasu, čeprav smo takrat še imeli prednost. Dvakrat ali trikrat smo imeli priložnost, da jih zlomimo in si priigramo občutnejšo prednost, ampak smo jih s svojimi napakami in neodgovorno igro v napadu 'vračali v igro'," je po tekmi priznal trener Cedevite Olimpije Zoran Martić.

SC Derby - Cedevita Olimpija
SC Derby - Cedevita Olimpija FOTO: Sofascore.com

Olimpija je v tesni končnici imela nekaj priložnosti, da domače spravi v težave in povede, ampak znova je sledila kazen za nespametno in prenagljeno igro v napadu in domači so zdržali ter slavili 82:78. "Na koncu smo v drugem polčasu postali nervozni, oni so se razigrali in na koncu tudi bolj mirno in zbrano zaključili tekmo," je zaključek tekme opisal Martić. 

Cedevito Olimpijo naslednja tekma čaka v sredo v Evropskem pokalu, ko v Ljubljano prihaja angleško moštvo London Lions. Naslednjo tekmo v ligi ABA pa bodo morali Ljubljančani znova odigrati v gosteh. Zmaji se bodo v soboto 3. februarja v Čačku proti Borcu poskušali oddolžiti za poraz v Podgorici in na Kanalu A in VOYO si boste lahko ogledali prenos zadnje tekme Karla Matkovića v dresu Cedevite Olimpije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rožice so zacvetele
28. 01. 2024 10.19
+5
Ampak služijo pa vsi dobro, z rezultati ali BREZ njih.
Amor Fati
28. 01. 2024 09.50
+4
Mislim, da se zdaj vsi dobro zavedajo, da jim bo z odhodom Matkoviča ostalo samo še državno prvenstvo. Skratka, sezona direktno za v pozabo. A odgovorne ni čisto nič sram.
Uporabnik1908615
28. 01. 2024 08.57
+5
Olimpija je igrala precej brezvoljno in počasno košarko tako, da so jih nasprotniki lahko tesno pokrivali in jih prisilili na številne napake in slabe podaje
dule100
28. 01. 2024 08.27
+5
Trener je približno tako dobr, kot sorodnik na RTV! 🤣🤣🤣