Košarka

Terry: Dončić in Porzingis lahko postaneta eden najbolj dinamičnih dvojcev v zgodovini

Dallas, 02. 04. 2020 20.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji branilec Dallasa Jason Terry si je v času pandemije koronavirusa vzel čas za intervju z eno od ameriških televizijskih hiš. Izpostavil je, da je v času Luke Dončića in Kristapsa Porzingisa lepo biti Maverick, obenem pa dodal, da sta Slovenec in Latvijec na poti k temu, da postaneta eden najbolj dinamičnih dvojcev v zgodovini lige NBA.

Luka Dončić in Kristaps Porzingis
Luka Dončić in Kristaps Porzingis FOTO: AP
Vodstvo lige NBA sicer že preučuje možnost, da bi zaradi pandemije novega koronavirusa celotno končnico izvedli v Las Vegasu, a zaenkrat še ni blizu odločitve, je poročala spletna stran Sports Illustrated.

"Še vedno sta na poti, da postaneta eden najbolj dinamičnih dvojcev v zgodovini košarke, če bosta nadaljevala z zmagami in uspehom v končnici lige NBA in nas, upajmo, popeljala v nov NBA-finale in osvojila lovoriko. Zato, ker sta tako zelo mlada ... Ko imaš v ekipi tako mladi zvezdi, kot sta KP in Luka ter talent, ki ga imata, še čakaš na to, da razvijeta ves svoj potencial. Kemija, ki sta jo ustvarila to sezono, se bo le še povečevala," je v pogovoru za ESPN-ov radio povedal Jason Terry, ki po zaključku kariere košarkarja ostaja tesno povezan s franšizo Dallas Mavericks. Je namreč pomočnik športnega direktorja pri moštvu Texas Legends, ki nastopa v razvojni G-ligi.

"Porzingis ugotavlja, da morda položaj št. štiri ni njegov najboljši in da je lahko na položaju št. pet bolj nevaren in učinkovit. Luka prav tako vse bolj razume, da ne rabi imeti žogo vseskozi pri sebi in da lahko privarčuje nekaj energije za zaključek tekme, podobno kot je to počel Dirk Nowitzki. V zgodnjih fazah tekme lahko pusti več vloge KP-ju," je izpostavil Terry. Luki Dončiću se je namreč v tej sezoni pogostokrat zgodilo, da je po dobri predstavi v prvih treh četrtinah nato v zadnji ostal brez energije in tako v ključnih trenutkih ostal brez pomembnih košev, ki bi Dallasu prinesli zmago. A vendarle ne gre pozabiti, da Ljubljančan šteje vsega 21 let. Bistveno starejši ni niti Kristaps Porzingis, ki ima sicer v ligi NBA že kar nekaj izkušenj, a vseeno je treba izpostaviti, da ima Latvijec komaj 24 let. "Njuno kemijo je užitek gledati, saj skupaj rasteta in se povezujeta. Od tega, kako bomo dopolnili ekipo s ključnimi igralci, bo odvisno, kakšen podpis v lovu na prvenstvo bomo pustili. Dober čas je za biti Maverick," je dodal Jason Terry, ki je v Dallasu v vlogi igralca preživel kar osem sezon, leta 2011 pa se je skupaj s soigralci veselil osvojitve šampionskih prstanov. 
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

graf
03. 04. 2020 20.13
-2
že že , samo do takrat lahko igrata samo Človek ne jezi se ...
Ramloc223
03. 04. 2020 14.21
+7
V nba ni GM-a kateri ta trenutek ne bi imela dvojice KP in Luka. To je dejstvo! Preden me popljuvate doloceni...steje samo minus kateri je utemeljen:). Lep vikend in doma se držite! Samo tako bomo kmalu lahko spet uzivali svobodo kot si jo želimo!
Zdene Iskra
03. 04. 2020 19.39
+2
Si že razmišljal, da bi namesto KATERI uporabil KI, pa še krajše je..
Ramloc223
03. 04. 2020 20.22
+1
KI je pridevniska vrsta oziralnega zaimka, KATERI je pa vprasalni in poljudnostni pridevniski zaimek. V tem primeru mislim da moj primer pije vodo:). Drugace pa po pravici povem, da nimam pojma in sem vprašal gospoda googla:). Sem se pa nekaj novega naucil, tako da hvala! Kritika, v kolikor je dobronamerna je vedno super!
ziggi1
02. 04. 2020 20.41
-30
sanja svinja kukuruz
maj50tom
03. 04. 2020 13.19
+5