Košarka

Šov Lillarda je napeto končnico spremenil v zanesljivo zmago Bucksov

Los Angeles , 10. 03. 2024 21.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Kanalu A in VOYO prenašamo derbi lige NBA med Los Angeles Clippersi in Milwaukee Bucksi. Domačini iz mesta angelov trenutno zasedajo četrto mesto zahodne konference, Giannis Antetokounmpo in soigralci pa so tretji na vzhodu. Gre za obračun moštev, ki ju mnogi vidijo tudi v finalu letošnje sezone. Clippersi so po prvem polčasu vodili 62:59. Pet minut pred koncem tekme je Milwaukee vodil 103:102 in napovedovala se je napeta končnica, potem pa je na sceno stopil Damian Lillard, ki je srečanje zaključil s 35 točkami.

Damian Lillard je na zadnjem srečanju teh dveh moštev zablestel z 41 točkami.
Damian Lillard je na zadnjem srečanju teh dveh moštev zablestel z 41 točkami. FOTO: AP

Zvezdniški moštvi sta se nazadnje pomerili pred petimi dnevi, ko je Milwaukee zmagal s 113:106. Damian Lillard je bil prvi strelec tekme z 41 točkami in tokrat je s 35 točkami ponovil vajo. Prvih zvezdnikov moštva iz Los Angelesa Paula Georga in Kawhija Leonarda na tokratni tekmi zaradi poškodb ni bilo v kadru. Pri Clippersih je manjkal tudi Russell Westbrook, pri gostih pa ni bilo trikratnega udeleženca tekme vseh zvezd Khrisa Middletona, ki ga še vedno muči levi gleženj. Trenerja Bucksov Doca Riversa je zagotovo razveselilo dejstvo, da mu je bil na voljo prvi zvezdnik moštva Giannis Antetokounmpo, ki je pred tekmo bil pod vprašajem. Na začetku tekme Grk sicer ni bil v ospredju, saj je z 12 točkami in popolnim metom z razdalje (4/4) znova blestel Lillard, ki je dokazoval, da njegova predstava na prejšnjem obračunu teh moštev ni bila naključje.

Clippersi so kljub odsotnosti glavnih zvezdnikov prvo četrtino zaključili s prednostjo 33:29. Razlog za to je bila predvsem njihova prednost pri skokih, saj so v uvodnih 12 minutah igre nabrali kar sedem skokov v napadu in skupno 20, Bucksi so jih nabrali skupno sedem manj. Domači so tudi ob polčasu ohranili prednost v tej prvini, v tretjo četrtino pa so vstopili s prednostjo 62:59. V drugi četrtini se je zbudil predvsem Antetokounmpo, ki je skrbel za to, da je njegovo moštvo vedno bilo "med živimi".

Statistika tekme LA Clippers - Milwaukee Bucks
Statistika tekme LA Clippers - Milwaukee Bucks FOTO: Sofascore.com

Na drugi strani so domači imeli večje število razpoloženih košarkarjev in tudi v prvem delu tretje četrtine sta moštvi bili zelo izenačeni. Potem je sledila serija 9:0 Milwaukeeja in prva občutna prednost na tekmi. Pet minut pred koncem tekme je Milwaukee vodil 103:102 in napovedovala se je napeta končnica, potem pa je na sceno stopil Damian Lillard, ki je srečanje zaključil s 35 točkami, sedmimi skoki in 11 podajami. Le točko in podajo manj je dosegel Antetokounmpo (34 točk,7 skokov, 10 podaj). Pri Clippersih sta izstopala Norman Powell s 26 točkami in James Harden s 13 točkami in 11 podajami.

Los Angeles Clippers – Milwaukee Bucks
Los Angeles Clippers – Milwaukee Bucks FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.