Košarka

'The Truth' povedal resnico: Zvestobe enemu klubu liga NBA ne pozna več

Boston, 15. 08. 2018 11.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ob morebitnemu odhodu Kyrieja Irvinga iz vrst Boston Celtics se je oglasil legendarni član keltov Paul Pierce, ki je večji del svoje bogate kariere preživel ravno v zelenem dresu. "Tega, da bi bil en igralec deset ali petnajst let zvest enemu klubu, ne boste več videli," je aktualne razmere v severnoameriški ligi NBA opisal Pierce.

Pierce (na fotografiji levo) se je upokojil v vrstah Bostona, potem ko je nekaj zadnjih sezon preživel drugje.
Pierce (na fotografiji levo) se je upokojil v vrstah Bostona, potem ko je nekaj zadnjih sezon preživel drugje. FOTO: Reuters

Prihodnost Kyrieja Irvinga pri Boston Celtics je pod velikim vprašajem, saj se 26-letnemu organizatorju igre pogodba z zelenimi izteče prihodnje leto, nič pa ne kaže, da se bo odločil za podaljšanje sodelovanja. Večina ameriških medijev v avstralskem Melbournu rojenega košarkarja seli v vrste mestnih tekmecev New York Knicks in Brooklyn Nets.

Selitev Irvinga bi bila še ena v seriji odmevnih sprememb, ki so se zgodile v zadnjem letu, saj so nove delodajalce dobili številni najboljši košarkarji lige NBA. Irving se je sicer šele lani iz Cleveland Cavaliers preselil v Boston, vse skupaj pa prav nič ne preseneča enega največjih v zgodovini kluba, Paula Pierca. "The Truth" (Resnica, op. a.) je sam sicer 15 let neprekinjeno igral v Boston Gardnu, nato pa se po igranju za Nets in Los Angeles Clippers vrnil za poslovilno tekmo.

Igralci kažejo, da imajo nadzor in moč
"Zvestobe enemu klubu ni več," je za Boston Sports Journal dejal Pierce. "Tega, da bi bil en igralec deset ali petnajst let zvest enemu klubu, ne boste več videli. To je obdobje, v katerem živimo. Morate se pripraviti na to. Fantje si želijo igrati v določenih ekipah, želijo igrati s fanti, ki jih poznajo, s svojimi prijatelji. S tem kažejo, da je moč v njihovih rokah," je nadaljeval Pierce.

40-letnik iz kalifornijskega Oaklanda je bil seveda del povsem drugačne generacije košarkarjev, na čelu s Timom Duncanom, Kobejem Bryantom in Dirkom Nowitzkim, ki bo v prihajajoči sezoni z Dallas Mavericks in ob Luku Dončiću podrl Bryantov rekord z 21 leti neprekinjene zvestobe enemu klubu. Duncan (San Antonio Spurs) in Bryant (Los Angeles Lakers) sta se sicer že poslovila in kariero sklenila v klubih, kjer sta tudi začela svoji bogati športni poti.

"Veste kaj? V teh časih je res je težko prebrati igralce. Tako veliko sprememb je ... Kdo bi si predstavljal, da bo (Kevin) Durant šel k Warriors? In (DeMarcus) Cousins? LeBron (James) je pred leti zapustil Miami. Igralci preprosto kažejo, da imajo nadzor in moč, da lahko storijo, kar si želijo," je sklenil Pierce.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.