Košarka

Thompkins se počuti 'izvrstno', Gobert osramočen: Ni opravičila

Madrid, Salt Lake City, 12. 03. 2020 21.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarja Trey Thompkins in Rudy Gobert sta se po tem, ko je postalo jasno, da sta okužena z novim koronavirusom, javila navijačem prek družbenih omrežij. Francoz Gobert, sicer član ekipe Utah Jazz iz severnoameriške lige NBA, je bil na precejšnjem udaru kritik, saj se je še nedavno šalil na račun novih ukrepov in se celo namenoma dotikal novinarskih telefonov, snemalnikov, mikrofonov ter celo osebnih predmetov soigralcev.

Gobertu (z žogo) so se šale na račun nove bolezni vrnile kot bumerang.
Gobertu (z žogo) so se šale na račun nove bolezni vrnile kot bumerang. FOTO: AP

Rudy Gobert je po hudih kritikah v medijih in na družbenih omrežjih dejal, da se opravičuje ljudem, katerih zdravje je morda ogrozil. Francoski reprezentant se je denimo na eni od nedavnih novinarskih konferenc, ko še ni bilo jasno, da je okužen z novim koronavirusom, namenoma dotaknil več novinarskih mikrofonov in snemalnikov, po nekaterih informacijah pa je ujezil tudi številne soigralce z nepremišljenimi potezami v slačilnici, kjer se je lotil njihovih osebnih predmetov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po tem, ko so pri Gobertu diagnosticirali bolezen COVID-19, so nemudoma odpovedali tekmo njegove ekipe Utah Jazz, ki se je nahajala na gostovanju v Oklahoma Cityju, in prekinili redni del sezone lige NBA. Medtem je že potrjeno, da je s koronavirusom okužen tudi Gobertov ameriški soigralec Donovan Mitchell

"Rad bi se zahvalil vsem za cel kup zaskrbljenih sporočil in podpore v zadnjih 24 urah. Šel sem skozi toliko čustev, odkar sem izvedel za diagnozo ... Večinoma strah, napetost in osramočenost," je sporočil Gobert.

'Nimam izgovora'
"Prva in najpomembnejša stvar je, da bi se želel javno opravičiti vsem ljudem, ki sem jih morda ogrozil. V tistem trenutku nisem vedel, da sem okužen, bil sem nepremišljen in nimam opravičila. Upam, da bo moja zgodba služila kot opozorilo in poskrbela, da bodo to vsi jemali resno. Storil bom, kar je v moji moči, da bom z uporabo mojih izkušenj lahko izobraževal ostale in preprečil širjenje tega virusa. Sem v izvrstni oskrbi in popolnoma si bom opomogel. Hvala še enkrat za vso vašo podporo. Vse pozivam, da naj poskusijo ostati na varnem in zdravi. Ljubezen," je dodal.

Thompkins (levo) ob klubskemu soigralcu Sergiu Llullu.
Thompkins (levo) ob klubskemu soigralcu Sergiu Llullu. FOTO: AP

Diagnoza ameriškega košarkarja Treya Thompkinsa je medtem povsem ustavila dogajanje v taboru madridskega Reala, kjer so se v samoizolaciji znašli tako nogometaši kot košarkarji članskih in mladinskih ekip. Thompkins se je v poznih popoldanskih urah tudi sam prvič odzval prek družbenih omrežij.

Thompkins še pred nekaj dnevi v žarišču
"Hvala VSEM, ki so mi poslali sporočila ljubezni in/ali preverili, kako sem. Počutim se izvrstno in v tem trenutku le čakam, da virus mine. Res mi pomeni veliko," je zapisal Thompkins.

Real Madrid bi moral v četrtek v Evroligi odigrati tekmo za zaprtimi vrati, in sicer v domačem WiZink Centru s Crveno zvezdo, a so se pri Evroligi na koncu odločili za prekinitev tekmovanja. Real je sicer kljub protestom številnih igralcev in zaposlenih v klubu še nedavno gostoval v Milanu, ki se je znašel v osrčju najhujšega evropskega izbruha virusa, čeprav je tekma resda potekala brez gledalcev.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

awontuwej
13. 03. 2020 08.28
+21
Zelo podobno so ravnali naši zdravniki, ki so vsem opozorilom navkljub šli na smučanje v Italijo in se tam okužili. Njim se pač ne more nič zgoditi... Odgovornost pa taka.
pogan
13. 03. 2020 08.03
+9