Košarka

Tonček se je vrnil z 11 točkami v 14 minutah

Valencia, 18. 06. 2020 21.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Anthony Randolph se je na parket španske lige ACB vrnil po poškodbi in po pandemiji novega koronavirusa. Naturalizirani slovenski reprezentant se je izkazal z 11 točkami v 14 minutah, Real Madrid pa je na prvi pokoronski tekmi v Valencii z 91:73 premagal zasedbo Herbalife Gran Canarie.

Najboljša strelca Madridčanov sta tokrat bila tokrat izkušeni Sergio Llull in 37-letni veteran Jaycee Caroll, ki sta se zaustavila pri 19 točkah. Zlati slovenski reprezentant iz Istanbula Anthony Randolph je bil skupaj z Argentincem Nicolasom Lapravittolo (11 točk) tretji strelec zmagovalne zasedbe. Pri poražencih je največ točk vpisal Matt Costelo, in sicer 23. A imel je občutno premalo pomoči soigralcev, saj je le še John Shurna vpisal dvomestno število točk (10). Špansko prvenstvo se sicer nadaljuje na eni lokaciji, in sicer v Valencii. Že sinoči je na parket stopila Barcelona, ki je premagala zasedbo Alena Omića in Klemna Prepelića

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Real je sicer tekmo začel odlično – prvo četrtino je dobil s 37:16, a je nato sledil padec v igri, v tretji četrtini so se košarkarji Gran Canarie skorajda povsem približali (65:60), nato pa so stvari na svoje mesto varovanci Pabla Lasa postavili v zadnji četrtini, ki so jo dobili z rezultatom 22:11. 

Državno tekmovanje v Španiji se nadaljuje v dveh skupinah, v skupini A so poleg Barce in Joventuta še Baskonia, Bilbao, Unicaja Malaga in Tenerife, v skupini B pa so poleg branilca naslova Real Madrida še Valencia, Gran Canaria, Zaragoza, Andorra in Burgos.

Liga ACB, 1. krog, skupina B:
Real Madrid - Gran Canaria 91:73

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Koronavirusovec
19. 06. 2020 08.34
+0
Dobri igralci dajo večkrat na sezono 11 točk v manj kot 5 minutah