Košarka

Toronto izsilil sedmo tekmo, Clippersi le še zmago oddaljeni od konferenčnega finala

Orlando, 10. 09. 2020 08.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Aktualni prvaki košarkarske lige NBA Toronto Raptors so po dveh podaljških 125:122 dobili šesto tekmo konferenčnega polfinala ter za preboj v finale vzhoda proti ekipi Boston Celtics izsilili odločilno sedmo tekmo. Moštvi sta v seriji na štiri zmage izenačeni na 3:3. Košarkarji Los Angeles Clippers pa so v polfinalu zahoda povedli s 3:1 v zmagah.

V košarkarskem mehurčku v Disneyjevem športnem kompleksu pri Orlandu na Floridi se je odvila prava drama, ki jo je odločil šele drugi podaljšek.

V dresu Toronta, ki mu v končnici proti Bostonu ne gre vse po načrtih, sta se na šesti tekmi konferenčnega polfinala izkazala Kyle Lowry s 33 točkami in Norman Powell, ki je s klopi pomagal s 23 točkami. Zmagovalec odločilnega obračuna med Bostonom in Torontom se bo pomerili z Miami Heat Gorana Dragića, ki je za preboj v finale vzhoda izločil najboljšo ekipo rednega dela Milwaukee Bucks.

"Borili smo se za vsako žogo, kot da bi bila naša zadnja, ter iskali prav vse načine, kako zmagati," je po 53 minutah trilerja povedal izčrpani Lowry.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Edina kanadska ekipa v severnoameriški poklicni košarkarski ligi se je po lanskem premiernem naslovu letos prvič znašla v vlogi branilcev naslova. Bostončani so se izkazali za zelo žilavega nasprotnika, ki še niso rekli svoje zadnje besede. V dresu 'keltov' je bil tokrat najbolj v ospredju Jaylen Brown, ki je vpisal 31 točk in 16 skokov. Jayson Tatum pa je imel na svojem računu 29 točk, 14 skokov in devet podaj, Marcus Smart je prišel do svojega drugega trojnega dvojčka s 23 točkami, 11 skoki in 10 podajami.

Košarkarje LA Clippersov pa le še zmaga loči od velikega uspeha, saj se v celotni 50-letni zgodovini franšize, od takrat, ko so najprej nosili ime Buffalo Braves ter se nato leta 1984 preselili v mesto angelov, še niso prebili v konferenčni finale.

"Samo osredotočili smo se, spoznali načrt igre, v prvih petih minutah dali vso svojo energijo, in to se je tudi poznalo na igrišču," je dejal Kawhi Leonard, ki je vpisal 30 točk in 11 skokov.

Nikola Jokić je bil s 26 točkami in 11 skoki v ospredju pri Denverju, ki se je znašel na robu izpada.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga NBA, končnica, izidi:
- zahod, konferenčni polfinale: 
LA Clippers - Denver Nuggets 96:85
(LA Clippers vodi z 3:1 v zmagah).

- vzhod, konferenčni polfinale: 
Boston Celtics - Toronto Raptors 122:125
(po dveh podaljških) (izid v zmagah je izenačen na 3:3).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
10. 09. 2020 20.27
+1
Ce ni dragica miami ali pa doncica dallas, ocitno nihce ne komentira, je nezanimivo, a ne?