Košarka

Trener Dallasa po Dončiću obiskal še Porzingisa: Bil je neverjeten gostitelj

Liepaja, 24. 08. 2021 18.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
1

Jason Kidd je na druženju z ameriškimi novinarji razkril, da se je minule dni mudil v rodni deželi visokoraslega košarkarja Dallasa Kristapsa Porzingisa. Novi trener Dallas Mavericksov je tako po Luki Dončiću v rojstnem mestu obiskal še enega pomembnega člena ekipe. Ameriški mediji tako že ugibajo, da to utegne pomeniti, da Dallas Porzingisa ne bo zamenjal za katerega drugega košarkarja lige NBA ter da bo vsaj na začetku sezone Latvijec ostal del ekipe Mavsov.

Pred dvema tednoma se je Kidd (skrajno levo) mudil v Ljubljani, pred kratkim pa je obiskal še Latvijo.
Pred dvema tednoma se je Kidd (skrajno levo) mudil v Ljubljani, pred kratkim pa je obiskal še Latvijo. FOTO: Aljoša Kravanja

"KP (okrajšava za Kristapsa Porzingisa, op. p.) je bil neverjeten gostitelj," je Jason Kidd povedal ameriškim novinarjem na enem od promocijskih dogodkov dekliške košarke. Kidd je Porzingisa obiskal v družbi Caseyja Smitha, Dallasovega direktorja za zdravje košarkarjev. "Imeli smo nekaj večerij. Pospremila sva ga na treninge in veliko smo se pogovarjali," je priznal Kidd, ki očitno resno računa na Latvijca, s katerim predvsem navijači Mavsov v Dallasu v preteklih sezonah pod taktirko Ricka Carlisleja niso bili najbolj zadovoljni. A očitno je menjava trenerja vlila optimizma tudi Latvijcu, vsaj če gre verjeti Kiddovim besedam. 

"Je zelo dobro pripravljen, tako fizično kot psihično," je ocenil trener Dallasa, ki bo skušal popeljati Mavse z Luko Dončićem še korak dlje, kot je to uspelo Carlisleju. Ta je po koncu pretekle sezone sam odstopil, nato pa hitro našel nov izziv pri ekipi Indiane Pacers. "Navdušen sem, da ga bom lahko treniral," je o Porzingisu še dodal Kidd. Nekdanji vrhunski organizator igre je priznal, da se je v Latvijo povabil kar sam. "Želel sem videti, kje živi in kaj je zanj dom. Čudovito mesto," je latvijsko Liepajo opisal Kidd. "Vedno govorimo o družinah. Včasih moramo pokazati našo zanimanje. Meni je mar. Želel sem vedeti, da ve, da mi je mar," je izpostavil Kidd. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vem, da je zdrav. Vem, da je vzhičen. Zato pa sem mu želel dati nekaj nasvetov o košarki kot tudi tistih izven igrišča. Vedno se pogovarjamo o košarki, toda želel sem videti, kje je z glavo pri stvareh izven igrišča. In je na čudovitem mestu," je prepričano zaključil Kidd. Spomnimo, da je v Dallasu pod taktirko Carlisleja nezadovoljni Latvijec letos kar med prvo in drugo tekmo končnice lige NBA obiskal striptiz klub v Los Angelesu, s čimer je dvignil veliko prahu. 

Trening kamp Dallasa se začne 28 septembra, sezona pa se za Mavse prične 21. oktobra v Atlanti. 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jare66
24. 08. 2021 21.25
+1
rabmo KPja za 20+ pik na tekmo. najboljša droga je žoga!