Košarka

Trener prvakov povsem izgubil živce: Durant preprečil hujše posledice

Portland, 14. 02. 2019 10.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Visok poraz branilcev naslova lige NBA Golden State Warriorsov na gostovanju pri Portland Trail Blazersih je ostal povsem v senci izpada trenerja Bojevnikov Steva Kerra, ki si je zaradi pritožb pri sodnikih prislužil izključitev, nato pa ga je med "lovljenjem" enega od delivcev pravice po parketu ustavil zvezdnik gostujočega moštva Kevin Durant.

Kerr (v sredini) "lovi" sodnika Kena Mauerja, vse skupaj spremlja zvezdnik Golden Stata Stephen Curry.
Kerr (v sredini) "lovi" sodnika Kena Mauerja, vse skupaj spremlja zvezdnik Golden Stata Stephen Curry. FOTO: AP

Dramatična tekma v Portlandu je prišla do živega Stevu Kerru, trenerju branilcev naslova v ligi NBA, ekipe Golden State Warriors. Pred zvezdniškim koncem tedna v Charlottu so Trail Blazersi po manjšem padcu forme, ta je vključeval tudi poraz v Dallasu, spet ujeli pravi ritem in visoko premagali Bojevnike (129:107). Prvi zvezdnik Blazersov Damian Lillard je prispeval 29 točk in pomagal prekiniti niz petih tekem brez poraza Golden Stata, za katerega ni bilo dovolj 32 točk Kevina Duranta in Stephena Curryja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brez DeMarcusa Cousinsa, ki je dobil nekaj počitka, so bili prvaki nemočni predvsem v zadnji četrtini, ko se je vzdušje na tribunah in na parketu približalo vrelišču. Vse se je začelo z blokado Zacha Collinsa na Damionu Leeju, po kateri sta si Collins in Klay Thompson izmenjala nekaj besed, tako kot obe klopi, sodniki pa so obema "petelinoma" dosodili tehnični napaki.

TEKMA

Green: Kerr je bil izvrsten
Portland je vodil s 110:103 in Draymondu Greenu so nato dosodili namerno osebno napako nad Collinsom, ko so bile do konca tekme še slabe štiri minute. Kerr je v jezi na igrišče vrgel podložno mapo in bil med kričanjem na sodnika Kena Mauerja izključen, saj je dobil dve "ekspresni" tehnični napaki. Med odhajanjem v slačilnice, tja ga je pomagal "usmerjati" Durant, se trener prvakov nikakor ni uspel pomiriti in verjetno ga čaka huda kazen. Njegova ekipa je v končnici tekme povsem razpadla in visoko izgubila.

"To je bilo izjemno, bil je izvrsten. Užival sem v tem," je trenerja, ker mu je stopil v bran, pohvalil Green. Kerr je po tekmi dejal, da je šokiran, ker so sodniki tudi po ogledu posnetkov še naprej trdili, da je šlo za namerno osebno napako.

"Jasno je, da bomo dobili pojasnilo s strani tekmovanja, a mislil sem, da je šlo le za dober, močen prekršek. A očitno sem se motil," je izjavil Kerr. "Iz sebe sem spravil nekaj jeze, tako da je bilo to dobro," je še dodal.  Dogodki iz Portlanda sledijo tistim iz Philadelphie, kjer si je center 76ersov Joel Embiid večer prej na novinarski konferenci privoščil precej ostro izjavo na račun delivcev pravice. Ti so se v tej sezoni znašli na udaru tudi po zaslugi (ne)dosojanja osebnih napak nad Lukom Dončićem.

MVP

PRIMERJAVA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
14. 02. 2019 19.48
-1
čas je, da se konča dominacija Golden Stata v končnici
rekapaka
14. 02. 2019 12.39
+34
Steve Kerr ima 5 osvojenih prstanov lige NBA. Že iz tega razloga bi morale njegove besede imeti težo. Sodniki, ki sodijo ligo NBA so v večini primerov resnično katastrofa.