Košarka

Trener Sacramenta na zagovor zaradi Dončića: Oba bosta nekoč na tekmi zvezd

Minnesota, 18. 12. 2018 12.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
7

Glavni trener Sacramenta Dave Joerger je po prespani noči po tekmi z Dallasom dejal, da hvalnice novincu Mavsov Luki Dončiću niso bile namenjene temu, da bi s prstom kazal na napačno odločitev vodstva Kraljev. Dodal je, da je bil 211 centimetrov visoki Marvin Bagley III pravi izbor zanje.

Izjave glavnega trenerja Kingsov so močno pokvarile 'klimo' v garderobi Sacramenta.
Izjave glavnega trenerja Kingsov so močno pokvarile 'klimo' v garderobi Sacramenta. FOTO: AP

"Ni šlo za skriti napad na nikogar," je pred tekmo v Minnesoti povedal Dave Joerger, potem ko so ameriške medije po tekmi v Dallasu obšle njegove hvalnice na računa Luke Dončića. "De'Aaron Fox je bil navdušen nad njim, Bogdan Bogdanović tudi. Bilo je iz ljubezni in pozitivnosti, ljudje pa so skušali to prikazati kot spor med mano in generalnim direktorjem Vladetom Divacom. Tri leta zdaj že delava skupaj in obožujeva to delo. Všeč mi je delati z njim," se je branil Joerger, čigar izjave so mnogi razumeli kot ostro puščico Sacramentovemu vodstvu, ki da bi moralo na naboru – izbirali so drugi – vzeti Dončića.

PREBERITE ŠE: Trener Sacramenta: Mogoče se je mislilo, da je Dončić že dosegel vrh. Jaz tega ne vidim tako, na žalost za nas

Po poročanju ESPN-a naj bi po hvalnicah na račun Dončića prišlo do kratkega stika med strokovnim štabom in vodstvom ekipe Sacramento Kings. Še posebej nezadovoljen nad izjavami naj bi bil pomočnik generalnega direktorja Brandon Williams. Vse skupaj je po tekmi s Kingsi začinil še Dončić sam, saj je razkril, da ga je ekipa Sacramenta obiskala v Madridu in da so skupaj odšli na večerjo, zato je pričakoval, da ga bodo izbrali.

Joerger: Oba bosta na tekmi zvezd
"Ko smo izbrali Marvina, smo si dajali 'petke' kot nori," je zdaj priznal Joerger. "Dobili smo pravega fanta za nas. To z Dončićem bo naslovnice polnilo le kakšne tri dni. Zagotovo se tega čez pet let ne bo nihče spominjal. Oba bosta nekoč na tekmi zvezd. Tako dobra sta," je situacijo umirjal prvi trener Sacramenta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jafalical
18. 12. 2018 18.51
+20
Naj se ne delajo zamere po nepotrebnem, saj se je za Luka vse izslo, kot je zanj dobro.Se boljse se je izkazalo.Bog si ga vedi, ce bi Luki v Sacramentu dali sploh toliko minutaze, kot jo je imel priloznost dobiti pri Mavsih?
asdfghjklč
18. 12. 2018 22.56
Njemu so zato dali toliko minutaže, ker je tako dober, da jih skoraj stalno vleče iz dreka, če ne bi izgubili. On je zraven Jordana edina rešitev, da zmagajo. Če bi ta dva malo bolje sodelovala med sabo, bi slika bila veliko boljša. Se mi zdi, da oba probata čim večkrat vreči na koš, da ja dobita točke … mogla bi si podajati in več taktizirati … ne pa ob prvi priliki metati na koš.
jesenvoyo
18. 12. 2018 14.49
+29
Pravijo po bitki je lahko biti general.
FAUSTOS1
18. 12. 2018 13.33
+16
nba in ljudje v njej enostavno razmišlajo po ameriško mi smo najboljši vse ostalo je nekaj nepotrebnega kot ,da jih ne izuči ,da je evropa dala že nekaj velikih imen nba -petrovič divac ,novitski itd
resnicaosvobaja
18. 12. 2018 13.25
+64
Napaka je bila večerja v madridu z Kongsi. Če bi uprava Dallasa vedela,koliko poje Luka, ga verjetno tudi ne bi vzela...
SenecaLucius
18. 12. 2018 13.04
+186
Slike mame pa nismo videli že več kot 2 meseca! Grozna šlamparija! 😝
tekač
18. 12. 2018 13.33
+72