Košarka

Prepelič verjame v soigralce: Ogromen pritisk imamo na svojih plečih, a lahko ga zdržimo

Ljubljana, 30. 06. 2018 12.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Eva Koderman Pavc, Jan Krstovski
Komentarji
5

Slovenska košarkarska reprezentanca se bo v nedeljo s prenosom na Kanalu A in VOYO (ob 19.20) pomerila s črnogorsko izbrano vrsto, ki jo je na prvem medsebojnem obračunu v kvalifikacijah za SP 2019 premagala. Toda po porazu s Španijo so v slovenskem taboru zelo previdni pred vnovičnim snidenjem s "hrabrimi sokoli".

Več videovsebin
  • Sobotni trening slovenske košarkarske reprezentance pred tekmo s Črno goro
    02:19
    Sobotni trening slovenske košarkarske reprezentance pred tekmo s Črno goro
  • Pogovor s Klemnom Prepeličem pred tekmo Slovenija - Črna gora
    02:30
    Pogovor s Klemnom Prepeličem pred tekmo Slovenija - Črna gora
  • Pogovor s selektorjem Radovanom Trifunovićem pred tekmo Slovenija - Črna gora
    02:08
    Pogovor s selektorjem Radovanom Trifunovićem pred tekmo Slovenija - Črna gora

Španci so v četrtek v Stožicah s prepričljivo zmago poskrbeli za konkretno streznitev v slovenski košarkarski izbrani vrsti, ki si je po zmagi Črne gore nad Belorusijo sicer kljub tretjemu porazu že zagotovila preboj v drugi del kvalifikacij za SP 2019. A v lovu na vlak za Kitajsko, kjer bo naslednje leto na sporedu košarkarski mundial, šteje vsaka točka, zato si Klemen Prepelič in soigralci na domačem parketu ne smejo privoščiti novega spodrsljaja.

"Pomembne so samo te točke, ki se jih odnese naprej," je na sobotnem dopoldanskem treningu v dvorani Stožice za 24UR povedal Prepelič. "Kolikor vem, imajo v drugi skupini večinoma ekipe že tri zmage Ukrajina, Turčija in Latvija. Tako da je ta zmaga jutri nujna, imamo ogromen pritisk na svojih plečih in jaz verjamem v nas, v te fante tu, da lahko ta pritisk zdržimo in da vpišemo novo zmago."

Prepelič (na fotografiji) in soigralci so v soboto dopoldne pilili še zadnje podrobnosti pred nedeljsko večerno tekmo.
Prepelič (na fotografiji) in soigralci so v soboto dopoldne pilili še zadnje podrobnosti pred nedeljsko večerno tekmo. FOTO: Damjan Žibert
Črnogorska višina in izvrstni Bjelica
Selektor Radovan Trifunović je imel s sodelavci dovolj časa za globljo analizo tekme s Španijo in tudi v pogovoru z našo Evo Koderman Pavc je izpostavil, da je Slovenijo v četrtek na cedilu pustil skok. Ta bo še kako pomemben v boju z visokimi Črnogorci, tudi na odprtem delu sobotnega treninga je Trifunović zato kar nekaj časa namenil pogovoru z edinim centrom v naši izbrani vrsti Žigom Dimcem

"Uvrščeni smo, to je nedvomno, ampak vsake točke so nam za drugi del olajšava. Seveda si spet želimo zmage, kot smo si jo želeli tudi proti Španiji, a se žal ni izšlo. Gremo odigrat res po maksimalnih močeh in jaz res mislim, da lahko pridemo do zmage," je za našo televizijo dejal Trifunović.

"Njihova kvaliteta je, da imajo izredno visoke igralce. Imajo pa tudi to kvaliteto, da je eden izmed njih tudi zelo dober 'šuter'. To je Milko Bjelica, ki na prvi tekmi v Črni gori ni igral, zdaj igra, ampak na to se bomo pripravili. Mi imamo v bistvu zdaj prednost, da spet igramo pred domačim občinstvom. Res je, da smo jih tam premagali, zraven je bil tudi Gašper Vidmar, zdaj Gašperja Vidmarja ni, ampak igramo pa doma. Ne smemo razmišljati nič drugače, na tekmo gremo zmagat."

Slovenija - Črna gora

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Viejo cabron
01. 07. 2018 08.58
+2
Ni kvalitete! Manjkajo ključni igralci prve peterke in vse ostalo ni vredno komentarja.
Martin Riggs
30. 06. 2018 14.33
+2
ko enkrat v glavo stopi...je konec.
Pop92
30. 06. 2018 14.10
+7
Prepelič, mislim da malo preveč čivka...Naj pokaže na igrišču. Igralec, dokler je tiho je ok, ko pa odpre usta pa misli da je bog košarke :D
Rookoko
30. 06. 2018 13.42
+2
Talenti za prispevke na 24.ur... vsakič mi je žal, da kliknem...
aristotel
30. 06. 2018 12.59
+8
Ne morda Prepelič je nenormalno forsiral met ki mu ni šel upam da se je s tega nekaj naučil in bo igral za ekipo.Imam občutek da se je Trifunovič v naprej predal tak je tudi bil njegov pogovor...žal