Košarka

Treningov še nekaj časa ne bo, končno odločitev o Ligi ABA pričakujejo konec maja

Ljubljana, 06. 05. 2020 16.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Direktor košarkarskega kluba Cedevita Olimpija Davor Užbinec je kot odziv na odlok o ponovnem zagonu športnih treningov za registrirane športnike v izjavi za javnost sporočil, da treningov zaradi zagotavljanja varnosti in zdravja ne bodo začeli prehitro. Obenem se zavedajo, da tekmovanje v Ligi ABA še ni zaključeno.

Jaka Blažič (v sredini) s soigralci in ostalimi klubi, ki nastopajo v mednarodnih tekmovanjih, čaka na novice.
Jaka Blažič (v sredini) s soigralci in ostalimi klubi, ki nastopajo v mednarodnih tekmovanjih, čaka na novice. FOTO: Miro Majcen

"Kljub dejstvu, da so bile podane smernice za pričetek vadbe in treniranja s strani pristojnih državnih ustanov, se bomo o natančnem datumu začetka treningov članske ekipe in ekip mlajših starostnih kategorij v naslednjih dneh uskladili znotraj kluba po pogovoru z vsemi trenerji," je dejal Davor Užbinec in poudaril, da treningov ne bo prehitro, saj nikogar ne želijo izpostavljati virusu.

Člansko moštvo Cedevite Olimpije zaenkrat še čaka na odločitev o nadaljevanju ali zaključku tekmovanja v ligi ABA. Vsa ligaška tekmovanja pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije so bila zaključena v petek, 20. marca 2020, končni vrstni red ekip v članski kategoriji pa ni bil določen.

Želijo, da o zmagovalcu odloča parket
"Odločitev o morebitnem nadaljevanju ali zaključku tekmovanja bo, upamo, skupaj z vodstvom Lige ABA in preostalimi klubi sprejeta konec maja. Še vedno pa velja, kot smo povedali že aprila, da bi moral zmagovalca te sezone v Ligi ABA določiti in odločiti parket," je v sporočilu za javnost dejal Užbinec.

V klubu so ves čas v stiku s predstavniki Mestne občine Ljubljana oziroma Športa Ljubljana, s katerimi usklajujejo vse potrebno za varno vrnitev na treninge brez morebitnih nepredvidljivih zapletov, ki so lahko še vedno posledica pandemije koronavirusa. Glede na številne medijske zapise o prihodu igralcev za naslednjo sezono, je Užbinec pojasnil, da dokler sezona 2019/20 še traja, odgovorov v klubu na to temo ne bodo dajali.

Fuzbal -2
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.