Košarka

Tretji zaporedni poraz vodilnega Denverja

Denver, 13. 03. 2023 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Košarkarji Denver Nuggets, vodilne ekipe zahodne konference, so v domači dvorani gostili Brooklyn Nets in ostali praznih rok. Gosti so na krilih 25 točk Mikala Bridgesa zmagali s 122:120, čeprav je Nikola Jokić za domače dosegel trojni dvojček. V ekipo Denverja se je po poškodbi vrnil Slovenec Vlatko Čančar in v šestih minutah zgrešil tri mete.

Nikola Jokić
Nikola Jokić FOTO: AP

Mikal Bridges, ki je v New York prišel iz Phoenixa, pa je neverjetno nadaljeval kariero v dresu mrežic in popeljal Brooklyn do zmage. Ko je igral za sonca, je imel bolj obrobno vlogo, to sezono pa ima rekordno povprečje kariere s 17,2 točke na tekmo. Na svojih 12 tekmah, odkar se je pridružil Brooklynu, je 26-letnik pokazal, da je resnično sposoben zapolniti pomembno vlogo, saj je v povprečju dosegal 25,8 točke ob 51,4-odstotnem metu iz igre. Proti Denverju je bil spet prvi strelec, Nic Claxton je k zmagi prispeval 20 točk, Spencer Dinwiddie pa je 15 točkam dodal 16 podaj in šest skokov. Bridges in Dinwiddie, ki sta se mrežicam pridružila prejšnji mesec, ko je šel Kevin Durant v Phoenix, Kyrie Irving pa v Dallas, sta odigrala ključni vlogi pri preporodu ekipe. Mrežice so zmagale še na peti od zadnjih šestih tekem. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Denver je izgubil, zlata zrna so kljub trem zaporednim porazom še vedno krepko na vrhu zahodne konference, čeprav je najkoristnejši igralec (MVP) lige Jokić dosegel trojni dvojček s 35 točkami, 20 skoki in 11 podajami. S svojim 27. trojnim dvojčkom v sezoni Nikola Jokić ni mogel sam nadomestiti strelsko ubogega večera Jamala Murrayja, ki je zadel pet od 19 metov na koš, v zadnji četrtini pa zaradi bolečin v levem kolenu ni igral. Nenatančen je bil tudi Vlatko Čančar, saj je v šestih minutah na parketu zgrešil vse tri mete na koš, v statistiko pa je ob vrnitvi po poškodbi vpisal en skok in dve osebni napaki. "Težak poraz," je po tekmi dejal domači trener Michael Malone: "Naši fantje so se borili in imeli priložnost na koncu, a so ostali praznih rok."

Julius Randle
Julius Randle FOTO: AP

New York Knicks so na gostovanju pri Los Angeles Lakers zmagali s 112:108. Z zmago, pri kateri sta blestela zlasti Julius Randle s 33 in R. J. Barrett s 30 točkami, so prekinili niz treh zaporednih porazov. "Želeli smo pritisniti nanje takoj na začetku četrtega dela, ustvariti prednost, in to nam je uspelo," je dejal Barrett: "Ključ do zmage je bil, da smo vztrajali pri napadu in pokazali timsko košarko." Pri jezernikih je tudi tokrat manjkal poškodovani prvi zvezdnik LeBron James, kratkohlačniki pa so igrali brez Jalena Brunsona. Knicksi so napredovali na šesto mesto vzhodne konference, medtem ko so Lakersi na 11. mestu zahoda z istim izkupičkom kot Utah, Oklahoma City in New Orleans, ki so razporejeni od devetega do 12. mesta. Le tekmo zaostajajo za Minnesoto in Dallasom Luke Dončića, ki držita sedmo oz. osmo mesto v zahodni konferenci.

Joel Embiid je s 34 točkami, z osmimi skoki ter s po štirimi blokadami in podajami popeljal Philadelphia 76ers do zmage nad Washington Wizards s 112:93. James Harden je dodal 18 točk in 14 podaj za Sixers, ki so niz zmag podaljšali na pet tekem in ostali tretji v vzhodni konferenci. New Orleans Pelicans so na krilih Treya Murphyja, ki je z 41 točkami dosegel strelski rekord kariere, premagali Portland Trail Blazers s 127:110. Murphy je zadel 13 od 20 metov iz igre, vključno z devetimi od 14 poskusov z razdalje. Darius Garland je dosegel 28 točk, Donovan Mitchell pa 23 in skupaj sta popeljala Cleveland Cavaliers do zmage v gosteh pri Charlotte Hornets s 114:108. Jalen Williams pa je z 21 točkami, desetimi podajami in s sedmimi skoki izstrelil Oklahoma City do zmage v gosteh pri San Antoniu s 102:90.

Izidi:
Denver Nuggets - Brooklyn Nets                 120:122
(Vlatko Čančar: 1 skok, 2 osebni napaki za Denver)

Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers        108:114

Philadelphia 76ers - Washington Wizards        112:93

New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers  127:110

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder       90:102

Los Angeles Lakers - New York Knicks           108:112

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.