Košarka

Trifunović: Reprezentanca je še bolj pomlajena, a to ne bo naš izgovor

Ljubljana, 26. 11. 2018 13.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./T.V./STA
Komentarji
11

Čeprav aktualni evropski košarkarski prvaki iz Slovenije nimajo več nobenih možnosti, da se preko kvalifikacij prebijejo na svetovno prvenstvo na Kitajskem, selektor Rado Trifunović v imenu strokovnega štaba in tudi igralcev obljublja, da bodo naši košarkarji v petem ciklusu kvalifikacij proti Latviji in Ukrajini odločno napadali zmago.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Trifunović verjame v pomlajeno košarkaško reprezentanco
    01:59
    Iz 24UR: Trifunović verjame v pomlajeno košarkaško reprezentanco
  • Edo Murić pred tekmama z Ukrajino in Latvijo
    01:32
    Edo Murić pred tekmama z Ukrajino in Latvijo
  • Selektor Rade Trifunović o novih reprezentančnih izzivih
    02:57
    Selektor Rade Trifunović o novih reprezentančnih izzivih
  • Žiga Dimec na reprezentančnem zboru
    01:03
    Žiga Dimec na reprezentančnem zboru
Žiga Dimec
Žiga Dimec FOTO: Damjan Žibert

Pred sedežem KZS v Ljubljani se je zbralo dvanajst od trinajstih igralcev, ki jih je selektor Rade Trifunović povabil v izbrano vrsto za peti ciklus kvalifikacij za svetovno prvenstvo oziroma za tekmi proti Ukrajini in Latviji. Namesto Jana Špana je prišel mladi Miha Škedelj, odsotnost Mihe Lapornika pa bo nadomestil Blaž Mahkovic. Trifunović je moral od petka, ko je na novinarski konferenci predstavil seznam trinajstih igralcev, poseči po dveh menjavah. Jan Špan si je na tekmi prejšnji teden v Carigradu poškodoval stegensko mišico in mora počivati, Miha Lapornik pa se je po pogovoru z vodstvom Petrola Olimpije sklenil, da se tokratne reprezentančne akcije ne bo udeležil. Slovenske ekipa je bo tako sila mlada in zelo neizkušena. Njen novi kapetan Edo Murić, ki bo prav jutri praznoval 27. rojstni dan, je drugi najstarejši član za leto starejšim Blažem Mahkovicem. Od ekipe z lanskega evropskega prvenstva so v postavi ob Muriću le Matic Rebec, Žiga Dimec in Vlatko Čančar, v primerjavi s prejšnjimi tekmami v teh kvalifikacijah pa manjkajo še Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Anthony Randolph, Sašo Zagorac, Gašper Vidmar in Aleksej Nikolić. Slovenijo bodo tako na obračunih z Ukrajino in Latvijo zastopali Aljaž Bratec, Vlatko Čančar, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Urban Durnik, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Jan Kosi, Miha Škedelj, Blaž Mesiček, Edo Murić, Matic Rebec in Blaž Mahkovic. Na zbor v Ljubljano ni prišel le Vlatko Čančar, ki je imel sinoči tekmo v španskem prvenstvu. Reprezentanci se bo pridružil na ponedeljkovem prvem treningu v Brežicah.

Rado Trifunović s svojimi izbranci.
Rado Trifunović s svojimi izbranci. FOTO: Damjan Žibert

"Ne glede na to, kakšno ekipo imamo in kakšne so naše možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo, pričakujem od fantov, da se bodo borili do zadnjega daha. Na obeh tekmah bomo šli na zmago, čeprav priznam, da se Ukrajine kar malce bojim, saj gre za sila neugodno ekipo, ki nam v tej situaciji še posebej ne ustreza. Ukrajinci so močni fantje, široki čez ramena, mi pa tokrat z izjemo Žige Dimca nimamo pravih orožij zanje," pravi selektor Trifunović. Čeprav je Slovenija v dosedanjih osmih tekmah zabeležila le dve zmagi in zaseda zadnje mesto v skupini, ima še majhne teoretične možnosti za preboj na Kitajsko. Za ta sanjski razplet bi morala zmagati na preostalih štirih srečanjih - dve sta na sporedu še februarja 2019 - in hkrati upati na spodrsljaje Latvije, Ukrajine in Črne gore.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ROMELS
28. 11. 2018 09.20
+1
Pa od kot so vzeli tega nesposobnega"selektorja".
Bigbadjohn
27. 11. 2018 09.50
-1
Bolje vrabci v rokah, kot golobi v NBA...
?emaludin Peraji?
27. 11. 2018 08.03
-1
Taj Trivunovik samo bleb3če
Viejo cabron
27. 11. 2018 07.52
+6
Trenutno nimamo ekipe v košarki za drugo ligo EU in bodimo realni ter ne pričakujmo od teh fantov več kot borbo.
direstraits
26. 11. 2018 22.25
-4
Pa daje razpustit vse skupaj nogomet in košarko.... pa ti ni videl svet, da aktualni Evropski prvaki, že naslednje leto izpade,propade in sramoti komplet nacijo in državo...
Viejo cabron
27. 11. 2018 07.53
+1
Hja taki je profesionalni svet športa in tudi menjave generacij!
sLOVEnija2019
26. 11. 2018 19.01
+6
jaz verjamem tudi v te fante sej mi nismo verjeli da bojo prvaki tudi takrat ko je bil doncic in dragic...tudi te fantje bojo enkrat dozoreli kot dragič in vidmar itd....
Viejo cabron
27. 11. 2018 07.53
+2
tedoVV2HCmedo
26. 11. 2018 17.28
+3
NBA ne pusti, da bi njihovi košarkarji bili odsotni z igranjem kvalifikacij. Dragića in Dončića bomo videli v reprezentanci samo na nekem prvenstvu.
tedoVV2HCmedo
26. 11. 2018 17.28
+4
NBA ne dovoli, da bi njihovi košarkarji bili odsotni z igranjem kvalifikacij. Dragića in Dončića bomo videli v reprezentanci samo na nekem prvenstvu.
Barjan?ek2
26. 11. 2018 15.00
-8
Od evropskih junakov do be...kov. Včasih je bilo za repko igrati čast in privilegij sedaj pa ...