Košarka

Trifunović zadovoljen po tekmi s Hrvaško: Fantje so pokazali pravi značaj

Celje, 09. 09. 2018 11.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska košarkarska reprezentanca je na prijateljski tekmi v Celju izgubila proti Hrvaški, a v taboru gostiteljev ni bilo slabe volje. Rado Trifunović je tekmo odigral brez dveh izkušenih centrov, so se pa znova izkazali mladi slovenski košarkarji, ki so prihodnost slovenske košarke in bodo tudi v nadaljevanju dobivali vedno več priložnosti.

Več videovsebin
  • Selektor Rado Trifunović: Fantje so pokazali pravi značaj
    03:23
    Selektor Rado Trifunović: Fantje so pokazali pravi značaj
  • Jakob Čebašek po porazu s Hrvaško: Imamo velik potencial
    02:07
    Jakob Čebašek po porazu s Hrvaško: Imamo velik potencial
  • Blaž Mesiček: Tudi brez Vidmarja in Zagorca smo bili zelo dobri
    01:39
    Blaž Mesiček: Tudi brez Vidmarja in Zagorca smo bili zelo dobri

Slovenska košarkarska reprezentanca je pred nadaljevanjem kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Celju odigrala prijateljsko tekmo. To je bila druga zaporedna proti izbrani vrsti Hrvaške, v sredo so varovanci selektorja Rada Trifunovića v Varaždinu zmagali (86:87), v Celju pa so bili boljši Hrvati (75:83). Slovenci so nastopili z nizko postavo, saj dveh izkušenih centrov Gašperja Vidmarja in Saše Zagorca zaradi lažjih poškodb ni bilo na parketu. Prvi strelec Slovenije je bil Blaž Mesiček, ki je dejal: "Smo veseli, da smo dobili priložnost igrati proti košarkarjem takega kova. Mislim, da smo pokazali pravo energijo in da smo lahko zadovoljni z izkupičkoma na obeh tekmah. Zdaj se nam bodo pridružili še izkušenejši igralci in verjamem, da če bomo nadaljevali v takem slogu in s takšno energijo, lahko dosežemo veliko."

Blaž Mesiček je bil prvi strelec Slovenije s 14 točkami.
Blaž Mesiček je bil prvi strelec Slovenije s 14 točkami. FOTO: Miro Majcen

Ne glede na poraz je bil zadovoljen tudi Trifunović, ki je lahko dobro ocenil sposobnosti mladih igralcev: "Na teh dveh tekmah sem videl, da fantje imajo karakter in se niso prav nič ustrašili zvezdniških imen Hrvaške. Metali so se po tleh, borili za vsak košček igrišča in pokazali zelo veliko pozitivne energije."

Trifunović pred naslednjima tekmama kvalifikacij za SP pričakuje prihod nekaj izkušenih igralcev, reprezentanci se bodo pridružilli Anthony Randolph, Vlatko Čančar, Jurij Macura in Luka Rupnik. Tako bo slovenski izbrani vrsti lažje pred pomembnima tekmama v boju za SP, proti Latviji v Rigi in nato še proti Turčiji v dvorani Stožice. "Zdaj se nam bodo pridružili Randolph, Čančar, Rupnik in Macura, zato se bomo morali nekaterim zahvaliti. A ne za dolgo, saj bodo mnogi od teh novincev v moštvu znova v nadaljevanju kvalifikacij. Pokazali in dokazali so, da na njih moramo računati, so prihodnost slovenske košarke."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.