Košarka

Tudi Clyde Drexler vrnil udarec Jordanu: Pokaži več ljubezni in spoštovanja

Portland, 29. 05. 2020 08.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni branilec NBA franšize Portland Trail Blazers Clyde 'The Glide' Drexler je naslednji v vrsti tistih, ki se je čutil poklicanega, da spregovori o določenih zadevah iz dokumentarnega filma Zadnji ples Michaela Jordana in 'njegovih' Chicago Bullsov. Pravi, da mu ni bilo treba pogledati vseh desetih epizod, da bi izvedel kaj novega o največjem košarkarju vseh časov.

Član Hiše slavnih v Springfieldu, ki ima za seboj 14 sezon v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, se je v pogovoru za radijsko postajo SportsTalk 790 odzval na določene opazke s strani Michaela Jordana v dokumentarnem filmu za 'Last Dance', v katerem se je v eni od epizod po mnenju mnogih največji košarkar vseh časov obregnil tudi ob legendarnega branilca Portland Trail Blazersov Clyda Drexlerja

"Priznam, Clyde je nevarnost za nas, a da me primerjate z njim, je za mene žalitev," je dejal Jordan, Drexler pa mu odgovarja: "Košarka je moštveni šport. Tu ne gre za enega človeka, ampak za celotno ekipo. Lahko si najboljši strelec, skakalec in podajalec na tekmi, toda če izgubiš taisto tekmo, ali si resnično boljši od nasprotnika? Ne, zato ker govorimo o ekipnem športu, v katerem ne zmaguje en košarkar. Zato ne prenesem ljudi, ki se vedejo tako, kot da gre za posamično tekmovanje. Jaz za razliko od njega (Michaela Jordana, op. p.) nisem vrgel 35 žog proti obroču, da bi dosegel 40 točk, kaj šele, da bi imel ta privilegij dobiti 20 prostih metov na tekmo. Obstaja ena stvar, ki jo zelo sovražim, in sicer, da se ljudje trudijo prikazati za boljše, kot v resnici so. Zato Michaelu sporočam: 'Bil si to, kar si bil, v tistem obdobju, in si to še danes.'"

Clyde Drexler je še eden v nizu tistih, ki se je čutil poklicanega, da odgovori na opazke Michaela Jordana.
Clyde Drexler je še eden v nizu tistih, ki se je čutil poklicanega, da odgovori na opazke Michaela Jordana. FOTO: AP

Malce več spoštovanja in ljubezni
Drexler je v nadaljevanju pogovora poudaril, da so bila devetdeseta zagotovo zlata era košarke. "Vsak ima pravico do svojega mnenja, pogleda na določeno stvar, obdobje, dogodke ... Zame osebno se je takrat igrala najboljša košarka v ligi NBA. Obstajali so samo veliki, pogumni in čvrsti košarkarji, ki so razvili določena rivalstva, nepozabna rivalstva. Jasno, v določenih primerih so obstajali fantje iz nasprotnih moštev, ki se niso ravno marali, a so se spoštovali. S staranjem pa kljub vsemu moraš pokazati malce več ljubezni in spoštovanja do svojih nekdanjih soigralcev kot tudi do tistih iz nasprotnih moštev, ki so se trudili vsak po svojih močeh delati to ligo najmočnejšo, kar je bilo možno. Upam, da je Michaelu to uspelo v tem dokumentarcu," je Drexler ob koncu malce zbodel nekdanjega reprezentančnega soigralca iz nepozabnega 'Dream Teama' 1992.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RedRooster
01. 06. 2020 10.34
+1
Brez medijev zvezdniki sploh nebi obstajali, zvezdnika je potrebno ustvariti zaradi pritoka denarja; da nebo pomote, npr. Messi je špica, samo, če bi igral v zadnje uvrščenem klubu v SLO ligi bi ta še vedno izpadel v drugo ligo! Tudi Dallas z Dončičem nebo prvak, pa tudi SLO, samo z njim, nebo prilezla nikamor, v moštvenih športih pač zmaguje moštvo in ne "duvanje" posameznika, to je poanta zg. članka...
bus303
31. 05. 2020 09.28
-3
Zapomnite si nekaj, brez Pippena in Rodmana MJ ne bi mel nikoli šest prstanov in svetovne slave. Zaradi Jordanovega mita sta zgoraj napisana namenoma podcenjena, odrinjena in pozabljena, čeprav gre za enega najboljših igralcev sploh (Pippen) in najboljšega skakalca v NBA ever (Rodman) . Jordan zato nikoli ne sme biti vzornik otrokom, je preveč preračunljiv, aroganten in pokvarjen za tako vlogo.
Isiah
29. 05. 2020 19.34
+9
Clyde je bil igralec med 10 in 20 mestom v 90. In dejansko je res žalitev za Jordana, ko dobi vprašanje o primerjavi med njima. Petrovic je bil za clyda profesor, ce bi takrat dobil priložnost, pa je ni ker je bil Evropejec.
bus303
31. 05. 2020 09.17
+5
Daj ne bluzi, Clayde je bil član dream team. Dobro mu je povedal, arogantenemu Jordanu. MJ je bil verjetno rees najboljši košarkar, istočasno pa popoln podn od človeka. Podobno kot Schumacher.
bigdick19
29. 05. 2020 15.28
+24
In pol pride mulc iz Ljubljane....in šola celo NBA🤭
Messia
29. 05. 2020 14.15
-10
Clyde Dexker ni maral Dražena ko sta igrala v Portlandu.
Stipe Mesi?
29. 05. 2020 14.12
-23
Zakaj pa nisi metal 40 metov na koš? Zakaj nisi dosegel, da bi metal 20 prostih metov? Zakaj? Kerr ti niso pustili. Zakaj? Zato, ker nisi do kolen Michaelu. Samo največji so si s svojim delom pridobili vse te pravice. Pa tudi prevzeli vse odgovornosti.
rekapaka
29. 05. 2020 14.35
+11
Stipe Mogoče si strokovnjak za balinanje, a o košarki nimaš pojma!
ochi
29. 05. 2020 15.51
+3
Jordan je bil izbranec lige, kot potem Kobe in LeBron. to so blagovne znamke. če jih je preveč, zgubijo vrednost.
Charlie Nooris
29. 05. 2020 13.38
-42
Clyde, za tebe že takrat večina ni vedela kdo si, kaj šele sedaj. Do koliko prstanov si pripeljal svoj Portland? Zdaj pa se obregneš ob en stavek - malo več je bilo povedanega kot en stavek. Ja in res ni primerjave med tabo in AirJ. Tudi za nas gledalce je primerjava žaljiva.
Nobody75
29. 05. 2020 13.40
+30
Pretiravaš. Kot se spominjam sem vedno rad pogledal Gliderja. Zelo soliden igralec.
Ramloc223
29. 05. 2020 13.48
+29
Zame ne, sorry. Kljub temu, da sem velik fan Jordana in je za mene osebno GOAT. Last dance naj bi bil o Bullsih, je pa 70% o Jordanu. Veliko igralcel je bilo v seriji ocrnjenih, redko kdo pa povelican kot crni jezus, kot si Jordan sam veckrat rece! Ne bom omadezeval njegovih dosezkov, vendar pa ze njegov napad na Krausa kar nekaj! Najbolj me pa moti, da bi po njegovem napadali 7 naslov ce bi dovolili ze pred sezone. To je debela laz in ni bila izvedljiva ze zaradi plac. V zadnji sezoni je imel Jordan vecjo placo kot preostanek ekipe, vsi pa vemo da je bil Pippen v zadnjem letu pogodbe in placan kot 122 igralec lige, ceprav je bil po kvaliteti top 3. Jordan pa vemo da si ne bi dovolil imeti manjso placo. Pippen ze 3 tedne ni dal intervjuja...vemo zakaj
Nobody75
29. 05. 2020 14.09
+20
Se strinjam ne rabiš bit Einstein da hitro vidiš kakšen tip človeka je Jordan. Bolestno ambiciozen tip, ki bi za denar in uspeh šel čez trupla. Seveda je kvaliteta nesporna, vendar brez tima je navadna nula.
Charlie Nooris
29. 05. 2020 18.05
+0
Se strinjam. Zelo soliden igralec bi rad primerjal svoj poročni prstan s šestimi šampionskimi. Da se o ostalih MVP, best defence, itd...sploh ne pogovarjamo. Drugače pa, vtipkajte recimo NBA player salaries 92/93 v google - Jordan na drugem mestu, Pippen na osmem! Poglejte si tudi ostala leta in boste ugotovili, da se je Pippen žal pač slabo zmenil (ali pa njegov agent).
Nobody75
29. 05. 2020 13.26
+23
Bravo Clyde. Lepo si razložil stvar temu naduvancu.