Košarka

Tudi Parižani prevelik zalogaj za v obrambi razglašeno Cedevito Olimpijo

Ljubljana, 29. 11. 2023 21.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., STA
Komentarji
2

Košarkarji Cedevite Olimpije tudi po 9. krogu evropskega pokala ostajajo brez zmage. V otožno praznih Stožicah so varovanci trenerja Simoneja Pianigianija gostili vodilno zasedbo skupine A Pariz in izgubili z izidom 77:93. Pri Ljubljančanih je bil najučinkovitejši posameznik izkušeni ameriški organizator igre Justin Cobbs z 21 točkami.

Košarkarji Cedevite Olimpije so po polovici skupinskega dela evropskega pokala edina ekipa brez zmage. V devetem nastopu so v Stožicah izgubili proti vodilnemu moštvu skupine A Parizu s 77:93.

Ljubljančani so od vsega začetka prikovani na dno razpredelnice in imajo zgolj teoretične možnosti, da v naslednjih devetih tekmah prehitijo tekmece v boju za šesto mesto v desetčlanski skupini, ki še vodi v nadaljnje tekmovanje. Trenutno imajo ekipe na šestem mestu štiri zmage.

Za Cedevito Olimpijo je bila to prva v nizu treh tekem pred domačim občinstvom. V nedeljo bo gostila Zadar v ligi Aba, naslednjo sredo v evropskem pokalu pa izraelski Hapoel.

Justin Cobbs je bil z 21 točkami najučinkovitejši posameznik v vrstah Cedevite Olimpije.
Justin Cobbs je bil z 21 točkami najučinkovitejši posameznik v vrstah Cedevite Olimpije. FOTO: Damjan Žibert

Pariz je v Ljubljano prišel po prvem porazu v sezoni prejšnji teden doma proti Bešiktašu doma, zato je bil željan vrnitve na zmagovalno pot. Ljubljančani pa na drugi strani niso pokazali pravega interesa, da bi se izognili dejstvu, da so po torkovi zmagi poljskega predstavnika iz Wroclawa v skupini B edini brez zmage med 20 sodelujočimi ekipami v evropskem pokalu.

Tekmo so odigrali brez žara in ekipnega duha, tako da so bili lahek plen za Francoze. Cedevita Olimpija je v 40 minutah zbrala komaj 12 podaj, 1 ukradeno žogo, tekmecu je dovolila, da je v napadu pobral 14 žog, ob tem pa so zadeli le šest trojk in imeli 40-odstotni met za dve točki.

Po točkah, ki sta jih večino dosegla z individualnimi akcijami, sta izstopala Justin Cobbs z 21 točkami (met 5:11, 2 podaji) in DJ Stewart (17 točk, met 4:11).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tolovajmataj
01. 12. 2023 15.32
+1
Trener in strokovni štaB naj že enkrat gre. Zanič Amere pa tudi odsloviti in zares začeti graditi ekipo na mladih, ki jih v Sloveniji ne manjka. edina upravičena igranja sta Blažin in Prepelič, ki naj prenašata znanje Glasu, ščuki, in ostalim!
James Bond in tovariš Tito
29. 11. 2023 21.44
+2
...edini med 20 ekipami v EC brez zmage....baje gre za projekt dela z mladimi....