Košarka

Tudi proti Črnogorcem priložnost tistim, ki še iščejo mesto v reprezentanci

Celje, 06. 08. 2022 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovensko košarkarsko izbrano vrsto v celjskem Zlatorogu čaka druga pripravljalna tekma, nasprotnik bo Črna gora. Na prvi v četrtek so Slovenci v pomlajeni zasedbi premagali Nizozemsko s 83:76. Selektor Aleksander Sekulić ima od petka (uradno) na voljo tudi zlatega kapetana Gorana Dragića, ki se bo starim-novim soigralcem pridružil v naslednjih dneh, ko bodo začeli drugi del priprav. Proti Črnogorcem bodo, tako kot proti Nizozemcem, priložnost dobili tisti, ki si mesto v reprezentanci šele utirajo.

Gregor Glas si šele utira reprezentančno pot. Obračun s Črnogorci bo nova priložnost, da opozori nase.
Gregor Glas si šele utira reprezentančno pot. Obračun s Črnogorci bo nova priložnost, da opozori nase. FOTO: Luka Kotnik

Slovenija bo po celjskem delu priprave nadaljevala v Ljubljani oziroma Turčiji; 12. in 13. avgusta bo v Istanbulu odigrala pripravljalni tekmi s Turčijo in Ukrajino, nato se bo 17. avgusta v Stožicah srečala s Srbijo, niz prijateljskih tekem pa bo sklenila 20. avgusta v Celju proti Hrvaški. Pred turnirjem v Istanbulu se bo ekipi predvidoma pridružil še Luka Dončić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred odhodom na EP bo Slovenija odigrala še dve kvalifikacijski tekmi za SP 2023: 25. avgusta se bo prav tako v Celju pomerila z Estonijo, 28. avgusta pa z Nemčijo v Münchnu. Na EP jo nato v prvem delu tekmovanja v Kölnu čakajo Litva (1. september), Madžarska (3. september), BiH (4. september), Nemčija (6. september) in Francija (7. september).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Goli000
06. 08. 2022 11.04
+6
Mladi rabijo kilometrino dobra odločitev