Košarka

Tudi zato je legenda: Nowitzki s policistko polepšal sosesko

Dallas, 03. 06. 2020 18.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri ekipi Dallas Mavericks, za katero v ligi NBA igra slovenski košarkarski as Luka Dončić, so se v sredo odzvali z novo izjavo, v kateri so zahtevali pravico za družino ubitega Georgea Floyda. Medtem, ko po Združenih državah Amerike še naprej divjajo protesti, je legendarni košarkar Dallasa Dirk Nowitzki priskočil na pomoč v domači soseski.

Nowitzki (na fotografiji levo) ob Luku Dončiću, ki je ob velikanu evropske in svetovne košarke odigral njegovo zadnjo (in svojo prvo) sezono v ligi NBA.
Nowitzki (na fotografiji levo) ob Luku Dončiću, ki je ob velikanu evropske in svetovne košarke odigral njegovo zadnjo (in svojo prvo) sezono v ligi NBA. FOTO: AP

Upokojeni košarkar Dallas Mavericksov Dirk Nowitzki je s policistko na posnetku, ki so ga na družbenih omrežjih delili Mavericksi, prebarval zid v Dallasu, ki ga je tako kot večino ostalih večjih mest v Združenih državah Amerike zajel val protestov. Dobro razpoložena "umetnika" sta se dogovorila, da bo kmalu 42-letni Nowitzki prebarval zgornji, policistka pa spodnji del zidu. Nowitzki s kar 213 cm višine seveda v takšnih primerih pride še kako prav ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sicer pa so se v sredo pri Dallasu odzvali z novo izjavo za javnost oziroma objavo na družbenih omrežjih, v kateri so pozvali k pravičnemu razpletu sojenja policistu in ostalim udeležencem tragedije, ki je na drugi strani velike luže privedla do največjega vala protestov v tem tisočletju in v zgodovini ZDA nasploh.

'Dovolj je bilo. Življenja temnopoltih so pomembna.'
"V zadnjem tednu so Mavericksi žalovali z milijoni ljudmi po državi in po svetu, medtem ko poskušamo razvozlati nesmiseln umor Georga Floyda v rokah tistih, ki so prisegli, da ga bodo varovali," sporočajo iz tretjega največjega mesta v Teksasu.

"Žal je ta tragedija samo najnovejša v litanijah nepravičnosti, ki so ogrožali in prevečkrat vzeli življenja temnopoltih moških in žensk ter pestili temnopolto skupnost. Dovolj je bilo. Življenja temnopoltih so pomembna. Organizacija Mavericks obsoja rasizem in sistemsko zatiranje. Podpiramo pravice ljudi, da se slišijo njihovi glasovi in da opozorijo na spremembe v družbi, ki so že dolgo prepozne. Želimo si, da bi družina Floyd dočakala pravico, predani pa smo dejanjem, ki bodo ustvarili resnično in dolgoročno spremembo v naši skupnosti in po svetu. Naše ukrepanje se začne zdaj," so še dodali.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

crazy but true
03. 06. 2020 20.51
+4
Zakaj naj bi belci ponovno zgradili njihovo skupnost? Naj jim antifa in BLM in roparji nivo zgradijo. Ce lahko zazigajo pol ni problem zgraditi, ja?
Wahl
03. 06. 2020 20.30
+8
Ni res, druga plat protestov je uničevanje tuje lastnine, plenjenje in kriminal, o katerem nočete poročati. To dejanje je pa tretja plat, o kateri je prav, da poročate.
jebespolitiko
03. 06. 2020 20.04
+1
ko bojo mumije rochild rocknfeler soros gates ......ter njihovi ritopiki pozaprti tud rasizma vec ne bo
Malo_sutra
03. 06. 2020 20.01
+0
Ja tud jaz bi da bi imel milijone na racunu pa bi mi zvonil k.... a tako...
Krta?a 21
03. 06. 2020 19.34
+6
A tistga posnetka kako policisti iz policijskega avta "slučajno" zlagajo ven opeke, pa ne smete pokazat?
pixienatur
03. 06. 2020 19.28
+1
Celo en pozitiven članek. /clap