Košarka

Hrvaški mediji: Ukić se vrača v Split, v Stožice pa prihaja Rupnik

Split, 04. 12. 2020 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaški mediji so prepričani, da je Roko Leni Ukić že nekdanji član Cedevite Olimpije in da bo v kratkem podpisal pogodbo s Splitom, kjer je svojo bogato profesionalno kariero pred petnajstimi leti tudi začel. Hrvati dodajajo, da bo novi član Ljubljančanov dolgoletni slovenski reprezentant Luka Rupnik, ki je dobil "nogo" pri španski Zaragozi.

Luka Rupnik naj bi bil pred vrati Stožic ...
Luka Rupnik naj bi bil pred vrati Stožic ... FOTO: Damjan Žibert

Roko Leni Ukić, ki je v tabor Cedevite Olimpije kot okrepitev prišel pred začetkom te sezone v zadnjem času za zmaje ni igral. Po informacijah iz tabora Cedevite Olimpije naj bi bil poškodovan, a to zapisi v hrvaških medijih demantirajo. Če je verjeti novinarjem naših južnih sosedov je 34-letni Ukić svojo zadnjo tekmo za Olimpijo, s katero je na začetku sezone podpisal enoletno pogodbo, že odigral in bo v kratkem član Splita, kjer je tudi začel svojo bogato košarkarsko kariero. "Ukić nikakor ni zadovoljen z vlogo in posledično minutažo, ki mu jo namenja stroka Olimpije. Ni zadovoljen tudi s tamkajšnjimi pogoji, zato je prosil za prekinitev pogodbe. Če mu bo vodstvo Cedevite Olimpije prisluhnilo bo že v kratkem novi član Splita," trdi hrvaški Index, ki še dodaja, da vodilni možje ljubljanskega ligaša že imajo zamenjavo za izkušenega Hrvata. "Slovenski reprezentant Luka Rupnik je dobil "nogo" v španski Zaragozi in je velika želja Olimpije. Posel s 27-letnim organizatorjem igre naj bi sklenili v kratkem."

Roko Leni Ukić naj bi zadnjo tekmo za Olimpijo že odigral ...
Roko Leni Ukić naj bi zadnjo tekmo za Olimpijo že odigral ... FOTO: Aljoša Kravanja

Ukić je minuli dve sezoni preživel v Franciji, v tekmovalni sezoni 2017/18 pa je še drugič v svoji karieri nosil dres takratne zagrebške Cedevite. Za Cedevito je izkušeni Hrvat namreč igral tudi v sezoni 2014/15. Organizator igre, ki v višino meri 196 centimetrov, je v svoji 20-letni karieri izkušnje pridobival v različnih tekmovanjih na najvišji ravni, dve sezoni pa je med drugim preživel tudi v ligi NBA. V najmočnejši ligi na svetu je v sezoni 2008/09 nosil dres Toronto Raptors, sezono kasneje pa je branil barve Milwaukee Bucks. Ukić je v elitni Evroligi preživel kar devet sezon in skupno odigral 154 tekem. V povprečju je dosegal 8,6 točke, 2,6 podaje in 2,1 skoka na tekmo.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RAZOČARAN2
04. 12. 2020 18.18
+2
Meni je deloval Leno, pa tudi Roko ni imel glih na centrirano.
macek_garfield
04. 12. 2020 18.05
-4
konec kk lolimpije nek umetni klub pa to
Nimasmisla
04. 12. 2020 17.15
+6
mi dol visi za nekega rokota