Košarka

Umrl nekdanji košarkar in trener Dejan Milojević

Salt Lake City, 17. 01. 2024 20.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.D.
Komentarji
0

Umrl je srbski košarkarski trener Dejan Milojević, ki so ga zaradi srčnega zastoja prepeljali na urgenco v Salt Lake Cityju. 46-letnik je doživel srčni zastoj med večerjo ekipe Golden State Warriors, kjer je bil nazadnje pomočnik trenerja. Že ko so ga prepeljali v bolnišnico, je bila tekma severnoameriške košarkarske lige NBA z ekipo Utah Jazz prestavljena.

Dejan Milojević
Dejan Milojević FOTO: AP

Dejan Milojević je leta 2001 v Turčiji kot košarkar Jugoslavije osvojil naslov evropskega prvaka. Kot trener je osem sezon do junija 2020 zelo uspešno vodil ekipo Mega, ki je imela v tem obdobju med drugim kar 11 igralcev, ki so kasneje dobili povabila za nastop v ligi NBA. Med njimi sta bila tudi sedanji zvezdnik lige Nikola Jokić in slovenski reprezentant Vlatko Čančar. Leta 2021 je pri Warriorsih postal pomočnik trenerja Steva Kerra in nato leto pozneje osvojil naslov prvaka v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po novem evropskem porazu Cedevite Olimpije je o Milojeviću spregvoril njegov nekdanji trener pri Budućnosti in sedanji trener Olimpije Zoran Martić: "To je zelo žalostno. Res je žalostno, da tako mlad človek svet zapusti tako zgodaj. Moje globoko sožalje njegovi družini," je s solzami v očeh dejal Martić.

Po žalostni novici se je že oglasila Mega. "Novico, da je nekdanji trener Mege, nekdanji odlični košarkar in od vedno velik človek Dejan Milojević umrl v 46. letu starosti, smo sprejeli z ogromno žalostjo. Deki, hvala ti za vse. Nikoli te ne bomo pozabili," so zapisali.

Oglasili so se tudi v Crveni zvezdi, velikem tekmecu Partizana, za katerega je igral Milojević. "Dejan nas je zapustil prezgodaj, pri 46 letih starosti. Med igralsko kariero, ki je bila bogata (Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valencia, Galatasaray), je veliko osvojil. Dejan je bil velik bojevnik, velik košarkar, velik tekmec na terenu, ampak tudi vedno dostojanstven in velik športni prijatelj," so na družabnih omrežjih zapisali pri Crveni zvezdi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Oglasili so se tudi pri njegovem nekdanjem klubu Partizana. "Včasih zaradi žalosti ostaneš brez besed. Dragi Dejan, počivaj v miru. Hvala ti za vse kar si storil za srbsko in svetovno košarko ter črno-belo družino," so zapisali na omrežju X.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja