Košarka

Olimpija še drugič poražena: Unics po preobratu do zmage

Kazan, 09. 10. 2019 19.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Cedevita Olimpija je v okviru drugega kroga Eurocupa gostovala pri neugodnem Unicsu iz Kazana. Ljubljančani so tekmo odlično odprli, a so se na premor med polčasoma vseeno odpravili z zaostankom. Še boljši je bil začetek Olimpije v tretji četrtini, ko so si varovanci Slavena Rimca pripravili celo 13 točk prednosti. Žal pa tudi to ni bilo dovolj za prvo evropsko zmago zmajev v novi sezoni. Na koncu je bilo 80:67.

Po porazu z Darušafako je Olimpija tokrat klonila proti Unicsu iz Kazana.
Po porazu z Darušafako je Olimpija tokrat klonila proti Unicsu iz Kazana. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančani so zahtevno gostovanje odlično odprli, saj so že v prvih minutah prišli do občutnejše prednosti. Sredi prve četrtine je vodstvo Cedevite Olimpije znašalo že devet točk (4:13). Domačini so se v nadaljevanju prebudili in do prve prednosti prišli pri rezultatu 17:15 na začetku druge četrtine. Nato sta se ekipi nekajkrat izmenjali v vodstvu, na odmor pa so s prednostjo treh točk odšli domači. 

Prvih 20 minut je obetalo zanimiv drugi polčas, ki se za varovance Slavena Rimca ne bi mogel začeti bolje. Olimpija je namreč z delnim izidom 9:0 takoj prešla v vodstvo, ki je sredi tretje četrtine znašalo že 13 točk (43:56). Blestel je Filip Krušlin, ki je z dvema zaporednima trojkama goste popeljal do občutnejše prednosti. Proti koncu tretjega dela so se domači le nekoliko prebudili, tako da so zmaji na premor pred zadnjimi desetimi minutami odšli s prednostjo petih točk. 

V zadnji četrtini pa je sledil popoln mrk zmajev, ki so zmogli le sedem točk, kar je bilo premalo za napet zaključek tekme. Unics je ta del dobil z rezultatom 25:7, na koncu pa je na semaforju pisalo 80:67. 

Pri Olimpiji je bil ob porazu najbolj učinkovit izkušeni srbski reprezentant Marko Simonović s 13 točkami. Dve manj je dodal še Ryan Boatright, medtem ko sta po devet točk dosegla slovenska reprezentanta Jaka Blažič in Edo Murić. Devet jih je dodal tudi že prej omenjeni Krušlin, ki je zadel vse tri mete za tri točke. 

Zmaji bodo verjetno najbolj objokovali predvsem zapravljene žoge, izgubili so jih namreč kar 16. Na drugi strani so bili domači košarkarji bistveno manj 'potratni', saj so jih nasprotniku podarili le osem. Rimac je pogrešal tudi doprinos s klopi. Igralci Olimpije, ki tekme niso začeli v prvi peterki, so namreč skupaj zmogli le 19 točk, medtem ko so jih rezervni košarkarji Unicsa dosegli 35. 

Murić je po tekmi za sedmo silo dejal: "Nova težka tekma je za nami proti Unicsu, ki je prav tako kot mi doživel poraz v prvem kolu in je nujno potreboval zmago. Gre za močan klub, z visokim proračunom, tako da lahko rečem, da smo se dobro držali, a ko sta se McCollum in Smith razigrala v tretji in zadnji četrtini, je bilo zgodbe konec. Sta tako kakovostna košarkarja, da ju je zelo težko zaustaviti v individualni igri. Zadeli so nekaj težkih metov, mi pa smo izgubili nadzor nad napadom. Tako se je v nekaj minutah naša prednost izničila in padli smo v zaostanek. Žal mi je zaradi tega poraza, verjetno bi lahko bilo drugače, če bi igrali z glavo. A tudi iz te tekme se bomo morali nekaj naučiti. Učimo se vedno, tako iz zmag, kot porazov."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rookoko
10. 10. 2019 11.25
+1
Vedel sem, da bo Olimpija počasi postala oranžna, nisem si predstavljal, da bodo sli tako na silo v to.
tekač
10. 10. 2019 07.31
+1
Faustos1, tako je. Prav imaš. Že v prvi tekmi je bilo opaziti,da ni obrambe in kondicije. En Sagadin bi prav prišel..
FAUSTOS1
09. 10. 2019 21.45
+6
pol ure igrajo vrhunsko potem pa mrk kot tudi v prejšni tekmi-prvo menjat trenerja,ter nabrat kondicijo za celo tekmo.
JOSEPH HAYDN
09. 10. 2019 20.50
+2
Tole mal diši na prodano tekmo sploh glede na to,da je imela športna loterija hendicep na +12,5 in na koncu poraz Olimpije za 13 hmmm
AjdeMiPopuši
10. 10. 2019 10.41
+1
Ramloc223
09. 10. 2019 20.27
-5
Nic boljse ne bo! Klub je umeten kot npr. Psg, City in se nekateri drugi v nogometu.Zgodovine se ne da premagati z denarjem!! Kje so casi Tivolija in zacetek Stozic z Pinkneyem?. Srce mi ne da, da bi prisel v Stozice in se drl kot pravi bojevnik na zgornjem ringu! Zelim vse najboljse, ampak pridem na tekmo ko pride Marko Milic!