Košarka

Uradno: športni del pri Cedeviti Olimpiji bo vodil Bečirović

Ljubljana, 13. 06. 2019 14.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Upravna odbora KK Petrol Olimpija Ljubljana in KK Cedevita Zagreb sta potrdila imenovanje glavnega direktorja in športnega direktorja novo nastajajočega Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija Ljubljana. Kot glavnega direktorja novega kluba sta potrdila Davorja Užbinca, za športnega direktorja pa Sanija Bečirovića. 

Davor Užbinec, dosedanji glavni direktor Košarkarskega kluba Cedevita Zagreb, je del zgodbe razvoja KK Cedevita Zagreb od samega začetka. Leta 2005 je bil imenovan za člana uprave kluba, 2015 pa je prevzel mesto glavnega direktorja. Na to mesto je prišel z bogatimi poslovnimi izkušnjami s področja logistike, transporta in distribucije, zasedal pa je vodilna mesta v družbah, kot so Lagos, Lura in Atlantic Grupa. Še pred nastopom profesionalne funkcije v KK Cedevita Zagreb je s prizadevnostjo razvijal klub, z največjim fokusom na mlajše kategorije in košarkarsko šolo, ki danes združuje več kot tisoč otrok. Kot glavni direktor kluba je omogočil vse potrebne organizacijske predpogoje za športne uspehe, ki so sledili. Pri tem se je naslanjal na klubsko tradicijo in ambicijo "fair-playa" ter poslovanja. Užbinec je, kot piše na uradni spletni strani kluba, eden izmed najzaslužnejših za izjemen ugled, ki ga KK Cedevita Zagreb uživa v mednarodnih in evropskih okvirjih.  

Sani Bečirović se je lani v Stožicah uradno poslovil od košarkarskih parketov.
Sani Bečirović se je lani v Stožicah uradno poslovil od košarkarskih parketov. FOTO: Damjan Žibert
Sani Bečirović, eden najuspešnejših slovenskih košarkarjev vseh časov, se je v svoji profesionalni karieri izkazal kot eden najboljših košarkarjev svoje generacije v evropskem merilu, saj je med drugim izjemno kariero igralca gradil v klubih Olimpija, Virtus Bologna, Lottomatico Roma, vrhunec kariere pa je dosegel kot igralec Panathinaikosa, s katerim je osvojil dva naslova grškega državnega in pokalnega prvaka ter naslov prvaka Evrolige. Barve Slovenije je kot član reprezentance zastopal na treh evropskih prvenstvih ter na dveh svetovnih prvenstvih.
Bečirović je eden najuspešnejših slovenskih košarkarjev vseh časov, svojo bogato kariero pa je ob Olimpiji gradil tudi v Virtus Bologni, Lottomatici Rim, vrhunec kariere pa je dosegel kot igralec Panathinaikosa, s katerim je osvojil dva naslova grškega državnega in pokalnega prvaka ter naslov prvaka evrolige.

V kategoriji U20 je leta 2000 s slovensko reprezentanco osvojil zlato medaljo na evropskem prvenstvu. Preizkusil se je tudi v vlogi pomočnika glavnega trenerja pri Panathinaikosu. Po koncu profesionalne igralske in trenerske kariere se je posvetil razvoju mladih košarkarjev ter zastopanju profesionalnih igralcev. "Vrniti se v Ljubljano je kot priti domov. Če sem morda odšel še kot otrok, se vračam modrejši. Bogatejši z izkušnjami evropskega igralca, pomočnika trenerja, zastopnika profesionalnih igralcev in mentorja. Odločitev, da sprejmem mesto športnega direktorja v bistvu res ni bila težka. Ker verjamem v zgodbo, verjamem v to ekipo in verjamem, da bom s svojim znanjem doprinesel, da bomo postavili nove mejnike regionalne košarke. Tu imamo res priložnost, da naredimo nekaj izjemnega. In vem, da nam lahko s skupnim,  ekipnim delom to uspe. Kaj zmore ekipa, ki kot eno diha med seboj, z navijači, z vodstvom, s podporniki, z mediji, so dokazale že mnoge ekipe. Želim si, da v Stožicah, v novem klubu KK Cedevita Olimpija Ljubljana ponovno nastane tista električna energija, ki nam vsem da poleta. Veselim se trdega dela in srca," je za uradno spletno stran kluba vtise strnil Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija Ljubljana.

Tomaž Berločnik in Emil Tedeschi
Tomaž Berločnik in Emil Tedeschi FOTO: Damjan Žibert
Glavni direktor in športni direktor bosta upravnemu odboru novega kluba Cedevita Olimpija Ljubljana predlagala tudi novega glavnega trenerja. Temu bo sledil podpis pogodb z izbranimi igralci, s katerimi sicer že potekajo pogovori. KK Cedevita Zagreb je že vložil zahtevo za prenos sedeža iz Zagreba v Ljubljano. Po potrditvi prenosa sedeža, ter potrditvi združitve s strani obeh skupščin, bosta KK Cedevita Zagreb in KK Petrol Olimpija Ljubljana izvedli združitev klubov.
Glavni direktor in športni direktor bosta upravnemu odboru novega kluba Cedevita Olimpija Ljubljana predlagala tudi novega glavnega trenerja. Temu bo sledil podpis pogodb z izbranimi igralci, s katerimi že potekajo pogovori. Po zanesljivih informacijah bo prvi trener ekipe Hrvat Slaven Rimac.

Pričakovati je, da bo proces združitve pravno zaključen do konca meseca julija. "Davor Užbinec in Sani Bečirović sta nedvomno dve izmed ključnih oseb, ki bodo soustvarjale Košarkarski klub Cedevita Olimpija Ljubljana na njegovi poti novega profesionalnega akterja evropske in regionalne košarke. Odločitev o izboru Davorja Užbinca in Sanija Bečirovića je bila lahka, a ne zgolj zaradi njunih dosedanjih dosežkov in izjemne strokovnosti ter znanja, temveč tudi zato, ker oba delita naše vrednote. "Fair-play", srce, navdih in razvoj, ne samo članskih ekip, ampak predvsem mladih, h katerim smo zavezani. Prepričana sva, da bosta oblikovala pravo ekipo, ki bo navdih za vse, kar košarka predstavlja," sta ob imenovanju za klubsko spletno stran dejala predsednik KK Petrol Olimpija Ljubljana Tomaž Berločnik in predsednik KK Cedevita Zagreb Emil Tedeschi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krnekilojz
14. 06. 2019 07.39
-1
Sani s to svojo frizure zgleda, kot vojak in ne kot športni direktor!
brezcasni
13. 06. 2019 18.32
+3
dober košarkar še ne pomeni dober športni direktor........ne vem če je nekdo ki je do lanskega leta le tekal za zogo sposoben imeti in uspešno opravljati tako funkcijo,ker je v bistvu brez izkušenj.....mislim da jo je dobil -funkcijo namreč -na podlagi, ker z nekom z vrha ki ne bi bil rad izpostavljen prijateljuje....
aple2014
13. 06. 2019 17.28
-3
Mogoce si premlad da bi vedel
gogi_
13. 06. 2019 16.41
+5
Vse naj jim zelim in so na dobro
papa štrumf
13. 06. 2019 16.29
+1
Dej vrnte nm Olimpijo v evroligo že,ker je depresivno obdobje v Sloveniji za tipe že 15 ali več let.Nimaš za koga navijat.
Rade 74
13. 06. 2019 16.18
+5
V redu dečko, eden boljših igralcev vseh časov pri Olimpiji,upam da mu rata. Upam ,pa da moj Partizan dobi A licenco za EL. Športni pozdrav za navijače Cedevite Olimpije.
kadabra
13. 06. 2019 16.13
+4
Sani je zelo dober in pošten človek. To sicer v tem elementu ni ravno prednost ampak dajmo fantu priložnost, da naredi nekaj dobrega.
rajc776
13. 06. 2019 16.08
+4
kaj je zdej to KK Olimpija ali KK Cedevita kako naj navijym na tekmi
Roosterno1
13. 06. 2019 17.05
+3
tko kot si do zdaj... saj se tud prej nisi deru Union Olimpija, ampak Olimpija. Tud petrol Olimpija se nisi deru, ampak predvidevam Olimpija. No tko bo pa tud v bodoče. ne zganjite drame dragi moji. Bodimo srečni da se je kaj takšnega sploh zgodilo in bomo kmalu spet užival v evropski košarki.
tedoVV2HCmedo
13. 06. 2019 15.54
+1
To bo hrvaški klub v Sloveniji. Koliko Slovencev bo v njemu? Bečirović je Bosanec.
Levaki so izdajalci
13. 06. 2019 15.48
-7
Kdo je ta fant? Zgleda kot un iz butec in butec.
Rade 74
13. 06. 2019 16.16
+7
Mislim, da si falil novico. Pojdi raje na kakšne novice o cerkvi, veri, duhu.
grumf
13. 06. 2019 15.45
-10
Bravo, dobra izbira! Sam še Zdovca se rešite pa bo šlo v pravo smer.
gapiwasted
13. 06. 2019 15.33
+1
Glede na to kaj se je sedaj dogajalo z olimpijo katera je samo tonila in dosegla dno dlje od dna ne more iti tako da ta projekt lahko samo še dvigne klub
tekač
13. 06. 2019 15.14
+4
Slabše kot je bilo sedaj ne more biti.
jodr
13. 06. 2019 15.08
+3
Kot kaže, bomo v naslednji sezoni doživeli pogreb KK Olimpija.
el capitano
13. 06. 2019 15.07
+5
Nobene vizije kluba..
Krematorij666
13. 06. 2019 14.52
+1
Eden najuspešnejših?
gullit
13. 06. 2019 14.58
+3
Tako je. Še bolj pa bi bil uspešen če bi imel več sreče s poškodbami zaradi katerih je moral pavzirati par let še zaradi dodatne bakterije.
slabzadah
13. 06. 2019 14.37
+27
Glede na trenutni igralski kader, bi bilo bolje, če kar igra. Isto kot, da zaposliš najboljše trenerje za konje, štalo nafilaš pa z kokošmi.
knap11
13. 06. 2019 16.19
+2
To si pa dobro napisal. Sem se nasmejal. Hvala .