Košarka

Uresničena želja LeBrona Jamesa: Lakers odpustili trenerja Waltona

Los Angeles, 13. 04. 2019 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ekipe košarkarske lige Los Angeles Lakers ne trenira več Luke Walton, je sporočilo vodstvo in dodalo, da je bila prekinitev pogodbe sporazumna. Walton, nekdanji igralec Lakers, je bil trener ekipe od leta 2016. Že tretjo sezono se Lakers niso uvrstili v zaključne boje za prvaka.

Luke Walton in LeBron James
Luke Walton in LeBron James FOTO: AP

Ekipa Lakers, s 16 naslovi prvaka druga najuspešnejša v zgodovini NBA takoj za Boston Celtics, se v tej sezoni ni uvrstila v končnico, čeprav je zanjo prvič nastopal zvezdnik LeBron James; pogodbo je podpisal pred desetimi meseci. Los Angeles je sicer solidno začel sezono in je imel ob božični zmagi nad prvaki lige Golden State Warriors 20 zmag in 14 porazov, po poškodbi Jamesa, ki se je pozneje sicer vrnil, pa je šlo le še navzdol in ekipa je sezono končala s 37 zmagami ter 45 porazi.

Že v torek je z mesta predsednika odstopil nekdanji legendarni igralec NBA Magic Johnson.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cekinar
13. 04. 2019 17.18
+3
Enako,kot pri Cavsih z Davidom Blattom je storil z Lukecom, sinom bolj znane legende Billa Waltona,zdaj ko ne gre so vsi drugi krivci,pred 4,5 leti so Lakersi imeli vrsto obetavnih igralcev,kot napr.D'angelo Russel,Jordan Clarkson,Julius Randle,Larry Nance jr.,,,na katerih bi se bolj splačalo graditi za prihodnost.
Trembalajek
13. 04. 2019 12.51
+11
Zdaj pa bo še povedal, katere 3 zvezdnike morajo pripeljati in bo spet kralj.
CFC1
13. 04. 2019 15.24
+2
Mater ste pametni. Niti ve se ne, koliko je dejansko zahteval, da gre in koliko so mediji napihovali, kot pri vsaki stvari. Poleg tega, kako lahko potem kujete eni v zvezde Curryja ali Dourenta, ki sta imela vsa ta leta okoli sebe dreamteam zgrajen in sta praktično imela omogoočeno, kljub morebitnim slabšim sezonam naslov in potencialni MVP (v dobri ekipi je dosti lažje zgledati zelo dober, ko ekipa zmaguje in je samozavest ter ekipni duh boljši, ker maš manj pritiska, ker veš, da ne rabiš vsako tekmo ti samo odločati, ampak je v ekipi dosti takih igralcev). Lebron pa je lani imel slabo ekipo okoli sebe, kar se je letos samo potrdilo, pa jih je vseeno pripeljal do finala, kjer pa pač sam vse ne moreš narediti v moštvenem športu pa si lahko najboljši košarkar na svetu, kar James po mojem mnenju še vedno je, ker pač je ogromno odvisno tudi od pomoči lastne ekipe in njihovega prispevka k končnemu rezultatu. Ampak pač nevoščljivci bodo ostali slepi in zagrenjeni. Letos pa je Lakersom zelo dobro kazalo do poškodbe Lebrona, kjer se je spet pokazalo, kako dejansko povprečna ali za NBA podpovprečna ekipa je bila okoli Jamesa in ko človek pride po poškodbi nazaj v tako ekipo, ki je v vsem tem času ob njegovi odsotnosti tudi psihično, zaradi porazov, povsem na dnu pač ne moreš kar obrniti spet kolesa navzgor in je rezultat tu. Prvič Jamesa ni v končnici. Zdaj pa si dajte hejterji duška in tako še dodatno pokažite, koliko ste dejansko nerealni in verjetno ravno zaradi svoje zaslepljenosti s hejtanjem slabši "poznavalci" košarke in NBA. Pa preden še kdo kaj na to temo napiše naj povem, da nisem noben pristaš ali kaj podobnega ne Jamesa ne kogarkoli drugega, ampak sem zgolj pristaš dobre košarke in nimam posebnih simpatij do posameznik klubov ali igralcev v košarki (jasno razen Dalasa, Miamija, Luke in Gorana). Ravno zato pa verjetno bolj z nevtralnega vidika gledam, kot marsikateri drugi in zgolj uživam v gledanju košarke in v dobrih potezah odličnih posameznikov, ekip oz. športna na splošno. Pa lp.
PartyTime
13. 04. 2019 15.51
+0