Košarka

Jokićev deveti trojni dvojček Denverju ni pomagal do zmage

Denver, 17. 01. 2022 07.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Košarkarji Denverja so na eni od štirih tekem košarkarske lige NBA na domačem igrišču izgubili proti ekipi Utah Jazz s 102:125. Slovenski reprezentant Vlatko Čančar pri Denverju zaradi poškodbe ni igral, njegovi ekipi pa ni pomagal trojni dvojček Nikole Jokića. Srb je dosegel 25 točk in zabeležil še 15 skokov in 14 asistenc. Zanj je bil to deveti trojni dvojček v tej sezoni in 66. v karieri.

Donovan Mitchell
Donovan Mitchell FOTO: AP

Za zmagovalce je Donovan Mitchell prispeval 31 točk, Rudy Gobert pa je 18 točkam dodal 19 skokov. Utah je z izkupičkom 29:14 na tretjem mestu v zahodni konferenci, medtem ko je Denver z 22:20 na šestem. "Tekmec je v Denver pripotoval svež, mi pa smo odigrali tretjo tekmo v štirih dneh. To je bil pomemben faktor na tekmi. Nekako smo našli moči, da smo jim nekaj časa sledil, toda na koncu smo popustili," je poraz opravičil domači trener Michael Malone. Gosti so ob koncu tretje in na začetku četrte četrtine z delnim izidom 15:0 prišli do vodstva s 14 točkami, razliko pa so do zadnjega zvoka sirene še povečali. S tem so prekinili niz štirih zaporednih porazov. Veliko zaslug za to ima Gobert, ki se je vrnil po petih tekmah odmora zaradi okužbe s koronavirusom: "V Denverju je vedno težko igrati. Vedno sem tu precej utrujen. Tudi tokrat je bilo tako, a sem se počutil bolje kot ponavadi. Počitek mi je očitno koristil."

Sodeč po stanju na lestvici je Minnesota doma presenetljivo ugnala Golden State, a tudi bojevniki imajo težave z utrujenostjo, poleg tega pa so tokrat igrali brez Stepha Curryja in Draymonda Greena. Tudi Golden State razloge za peti poraz na zadnjih sedmih tekmah vidi v slabo odigranem zadnjem delu tekme, v kateri so se izkazali domači rezervisti. Jaylen Nowell je prispeval 17 točk, Malik Beasley pa 16, v drugem polčasu je zadel pet metov za tri točke. Najboljši igralec obračuna pa je bil s 26 točkami in 11 skoki Karl-Anthony Towns. Gosti so v enem obdobju zgrešili 16 zaporednih metov, zelo se jim je poznala odsotnost ostrostrelca Curryja, ki si je v petek poškodoval desno roko. "Zdaj imamo težave. Nič takega, na to smo navajeni. Prepričan sem, da se bomo vrnili in začeli spet kazati boljše predstave," se s slabšimi nastopi v zadnjem času ne obremenjuje trener bojevnikov Steve Kerr.

Devin Booker
Devin Booker FOTO: AP

Zaenkrat pa ne popušča Phoenix, vodilna ekipa lige, ki je zabeležil že 33. zmago v sezoni. Tokrat je v gosteh kar s 135:08 ugnal Detroit. Devin Booker je k temu prispeval 30 točk, zadel je 11 od prvih 14 metov, kot je sam povedal, mu je dodaten motiv dajala bližina doma. "Sem iz Grand Rapidsa, do katerega sta dve uri. Detroit je ekipa, za katero sem navijal, zdaj pa proti njej tudi zelo rad igram. Danes sem bil izredno motiviran, saj me je spremljalo 50 prijateljev in članov družine. Ker v zadnjem času zaradi znanega položaja nisem imel veliko stikov z njimi, sem bil toliko bolj zadovoljen, da jih vidim. In vse to mi je pomagalo," je dejal Booker. Veliko spodbudo na tribunah je imel tudi njegov soigralec JaVale Mcgee, ki je prav tako prišel v domače konce. Tudi on je dobil več priložnosti za igro kot ponavadi, saj je zamenjal DeAndreja Aytona, ki si je v prvi četrtini zvil gleženj. McGee je svojo priložnost odlično izkoristi, zadel devet od desetih metov in tekmo končal z 20 točkami.

Najbolj negotova je bila v nedeljo tekma v Sacramentu, ki jo je s 118:112 dobil Houston. Tekma je bila odločena v zadnji minuti, še 47 sekund pred koncem so gosti vodili le z dvema točkama razlike.

Izidi:
Detroit Pistons - Phoenix Suns                  108:135

Sacramento Kings - Houston Rockets              112:118

Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors  119:99

Denver Nuggets - Utah Jazz                      102:125

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.