Košarka

Utah do rekordnih 154 točk, Phoenix v slogu prekinil urok končnice

Philadelphia, Denver, Phoenix, Sacramento, Houston, 29. 04. 2021 09.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
1

V pestrem večeru na igriščih severnoameriške košarkarske lige NBA je bilo na sporedu kar nekaj zanimivih obračunov. Nov poraz so vknjižili branilci naslova Los Angeles Lakersi, ki so izgubili v Washingtonu (107:116), medtem pa je vodilna ekipa lige Utah Jazz podrla rekord franšize s kar 154 točkami ob zmagi na gostovanju pri Sacramento Kingsih (154:105). Phoenix Sunsi, eno od "odkritij" sezone 2020/21, so si po kar enajstih letih zagotovili nastopanje v končnici.

Legendarni Chris Paul (na fotografiji s št. 3) razigrava soigralce v Phoenixu, kjer vedno boljše predstave kaže tudi prvi "pick" nabora 2018 DeAndre Ayton, ki so ga Sonca takrat odmevno izbrala pred Luko Dončićem.
Legendarni Chris Paul (na fotografiji s št. 3) razigrava soigralce v Phoenixu, kjer vedno boljše predstave kaže tudi prvi "pick" nabora 2018 DeAndre Ayton, ki so ga Sonca takrat odmevno izbrala pred Luko Dončićem. FOTO: AP

Petouvrščena ekipa vzhodne konference, Atlanta Hawks, je doživela pravo malo katastrofo v Filadelfiji, kjer so gostitelji 76ersi slavili s 127:83 in se prebili v končnico. V njej so so že Brooklyn Netsi, Utah Jazzi in Phoenix Sunsi, ki so z 28 točkami in desetimi skoki Chrisa Paula s 109:101 ugnali Los Angeles Clipperse ter se po kar 11 letih prebili v končnico, kjer bo nekdanja ekipa Marka Miliča, bratov Dragić ter bivšega selektorja slovenske reprezentance Igorja Kokoškova očitno ne samo sodelovala, temveč imela tudi vidno vlogo v boju za najvišja mesta.

Vrhunci tekme Phoenix Suns ‒ Los Angeles Clippers:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Denver Nuggetsi pa so s 114:112 premagali New Orleans Pelicanse, a brez pomoči Vlatka Čančarja. Z novo zmago se je ekipa iz Kolorada utrdila na četrtem mestu zahoda in je na dobri poti, da osvoji eno od prvih šestih mest, ki neposredno vodijo v končnico. Spet je blestel Nikola Jokić, ki je 32 točkam dodal osem podaj, sedem skokov ter po tri blokade in ukradene žoge. Michael Porter mlajši je dosegel 28 točk. Zmaga je bila prepričljivejša, kot kaže končni izid, čeprav je bila končnica izredno napeta. Vsega 52 sekund pred koncem je Jokić zadel prosti met za 110:101, nato pa je sledila nepremišljena igra gostiteljev in deset sekund pred koncem so se gostje približali na 112:114, po slabi podaji Jokića pa celo prišli do priložnosti za dokončni preobrat, a je srbski košarkar z blokado nad zvezdnikom gostov Zionom Williamsonom to preprečil. Za poražence je Brandon Ingram dosegel 27 košev.

"Moram si prislužiti spoštovanje," je po tekmi dejal Williamson, ki mu poskusu zabijanja sodniki niso priznali osebne napake, čeprav ga je, po posnetkih sodeč, Jokić udaril (tudi) po roki in glavi. "Tu sem šele drugo leto. Še nekaj let si moram nabrati in upam, da se bodo stvari s tem spremenile," je dejal prvi "pick" nabora 2019, čigar načrte je v debitantski sezoni močno prekrižala težja poškodba kolena.

Vrhunci tekme Denver Nuggets ‒ New Orleans Pelicans:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Še naprej ne gre branilcem naslova Los Angeles Lakersom, ki so (še vedno brez LeBrona Jamesa) izgubili na četrti od zadnjih petih tekem. Washington Wizardsi so jih ugnali s 116:107. Bradley Beal je za zmagovalce dosegel 27 točk, Russell Westbrook pa 18 in neverjetnih 18 skokov ter 14 podaj. Anthony Davis na nasprotni strani se je izkazal s 26 točkami.

Vrhunci tekme Washington Wizards ‒ Los Angeles Lakers:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Neverjeten strelski "šov" so uprizorili košarkarji vodilne ekipe lige, Utah Jazz, ki so slavili na gostovanju pri Sacramento Kingsih s kar 154:105. Bojan Bogdanović je dosegel 24 točk, s soigralci pa skupno zadel ravno toliko metov z razdalje ter kljub težavam z odsotnostmi zabeležil za utaško franšizo rekordno zmago. Izkazali so se še Rudy Gobert (12 točk in 10 skokov), Jordan Clarkson (23 točk) in Georges Niang (19). Utah je skupno metal 64-odstotno, za tri 24/41, vse to le dva večera po tem, ko je ekipa iz Salt Lake Cityja drugič zapored izgubila z Minnesota Timberwolvesi in zgrešila 41 metov z razdalje. Samo v drugi četrtini je bil izid 46:17 v korist gostov, njihova prednost pa je v nekem trenutku narasla celo do osupljivih 54 točk. Prejšnji strelski rekord, 153 točk, so Jazzi dosegli v sezoni 1977/78, ko je bil njihov dom še New Orleans.

Vrhunci tekme Sacramento Kings ‒ Utah Jazz:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Neustavljivi so bili sinoči tudi Philadelphia 76ersi, ki so si z domačo zmago nad Atlanta Hawksi prav tako že zagotovili vozovnico za končnico (127:83). Seth Curry je dosegel 20, Tobias Harris in Joel Embiid pa oba 17 točk. Sixersi so si po vodilni ekipi vzhodne konference, Brooklyn Nets, kot drugi zagotovili napredovanje in še vedno lovijo Newyorčane na vrhu lestvice vzhoda, ekipi še vedno loči le ena zmaga.

Vrhunci tekme Philadelphia 76ers ‒ Atlanta Hawks:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Porterju zaradi kršenja koronavirusnih pravil in ogleda striptiza visoka kazen
Branilec moštva Houston Rockets Kevin Porter mlajši bo moral plačati 50.000 dolarjev (41.265 evrov) kazni, ker je kršil protokole za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom, ki velja v ligi, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Kazen si je branilec ekipe iz Teksasa prislužil 19. aprila letos, ko po tekmi z Miamijem ni zdržal v hotelu, ampak se je odločil za ogled floridskih deklet v enem od striptiz barov. Pravila v ligi NBA pa igralcem prepovedujejo zbiranje v zaprtih prostorih, kjer je več kot 15 ljudi, pa tudi obisk barov in nočnih klubov ter podobno zabavo.

Porter na nočnem izletu ni bil sam. Spremljal ga je soigralec Sterling Brown, ki se je zapletel celo v pretep pred barom. Kot poročajo ameriški mediji, je Brown po odhodu iz bara domnevno vstopil v napačno vozilo, na kar so potniki v avtomobilu odgovorili z nasiljem, in košarkar jo je odnesel s poškodbami glave. Policija ni našla prič pretepa, zaposleni v baru pa incidenta niso videli. Rocketsi so v sporočilu za javnost zapisali, da je bil Brown žrtev napada, vodstvo lige NBA pa kazni za košarkarja še ni določilo.

Koronavirus pasica nova

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Miami Heat ‒ San Antonio Spurs 116:111
(Goran Dragić 18 točk, 7 podaj in 1 ukradena žoga v 28 minutah za Miami.)

Denver Nuggets ‒ New Orleans Pelicans 114:112
(Vlatko Čančar ni igral za Denver.) 

Cleveland Cavaliers ‒ Orlando Magic 104:109
Philadelphia 76ers ‒ Atlanta Hawks 127:83
Washington Wizards ‒ Los Angeles Lakers 116:107
Boston Celtics ‒ Charlotte Hornets 120:111
New York Knicks ‒ Chicago Bulls 113:94
Memphis Grizzlies ‒ Portland Trail Blazers 109:130
Phoenix Suns ‒ Los Angeles Clippers 109:101
Sacramento Kings ‒ Utah Jazz 105:154

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NisteResni
29. 04. 2021 10.22
a Anthony Davis je sam 52 tock nametu, al je bla tud ksna trojka pa prosti met?