Košarka

Utah Jazz po porazu proti Dončićevemu Dallasu odpustil trenerja

Utah, 06. 06. 2022 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Trener Quin Snyder je izgubil mesto vodje stroke v ekipi Utah Jazz, ki je v prvem krogu letošnje končnice severnoameriške košarkarske lige NBA izpadla proti Dallas Mavericksom slovenskega zvezdnika Luke Dončića.

Sodelovanje so zaključili po osmih letih, po pisanju ameriške mreže ESPN pa je bila prekinitev pogodbe za Quina Snyderja presenečenje.

Snyder je kot trener Utaha na 636 dosegel 372 zmag in ima 18. najboljši izkupiček med trenerji, ki so tako dolgo sedeli na klopi katere od franšiz. Je tudi edini trener poleg Jerryja Sloana s pozitivnim razmerjem zmag in porazov na klopi Utaha.

Danny Ainge (levo) in Quin Snyder
Danny Ainge (levo) in Quin Snyder FOTO: AP

V zadnjih petih letih se je z ekipo dvakrat uvrstil v polfinale na zahodnem delu lige, v zadnjih dveh sezonah pa je ekipa izpadla že po prvem krogu.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cekinar
06. 06. 2022 11.10
+2
Ne vem no, Snyder je mogoče res v regularnem delu sezone eden boljših trenerjev,toda v končnicah mu pa ne gre ,v primerjavi z legendarnim Jerryem Sloanom.Snyderu tudi ni uspelo napravit ekipe za vrh playoffa,niti iz Mitchla,Goberta tega kar je Sloan dosegel z Malonom in Stocktonom,no kaj več npr. naslovov lige nba pa se takrat v eri Jordanovih Bullsov ni dalo osvojit kar tako,kot naslove ekipe osvajajo danes.
MojsterSplinter
06. 06. 2022 09.26
+3
Še en naziv za Luko: "Tisti, zaradi katerega nasprotniki odpuščajo svoje trenerje"
JOSEPH HAYDN
06. 06. 2022 09.56
+2