Košarka

V ameriških profesionalnih ligah prvi ukrepi zaradi koronavirusa: kmalu tudi tekme brez gledalcev?

New York, 10. 03. 2020 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriške poklicne športne lige NBA, NHL, MLB in MLS so zaradi koronavirusa sprejele skupno odločitev o zaprtju dostopa novinarjem do slačilnic za intervjuje s športniki po koncu tekem. Zaprt je tudi dostop do klubskih sob in slačilnic za vse drugo "nenujno" osebje. V ligi NBA se pripravljajo tudi na možnost igranja tekem pred praznimi tribunami.

Lahko se zgodi, da bodo tudi tekme v ligi NBA potekale brez navijačev.
Lahko se zgodi, da bodo tudi tekme v ligi NBA potekale brez navijačev. FOTO: AP

Odločitev je bila sprejeta po posvetovanju s strokovnjaki za nalezljive bolezni in javno zdravje. V košarkarski ligi NBA, hokejski ligi NHL, baseballski ligi MLB in nogometni ligi MLS imajo športni novinarji praviloma dostop do športnikov za kratke pogovore pred tekmo na parketu, ledu ali igrišču ter po tekmi v slačilnici.

Športne lige so sporočile, da pri ukrepu ne gre za prepoved dostopa novinarjev do športnikov, ki pa začasno do nadaljnjega ne bo mogoč v slačilnicah in klubskih prostorih. Novinarski dostop naj bi bil v bodoče omogočen zunaj takih prostorov, verjetno potem na hodniku pred slačilnicami, kot zdaj velja za izjave trenerjev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prepoved vstopa v slačilnice velja od danes, intervjuji s športniki pa bodo na primer v ligi NBA dovoljeni le ob razdalji od dva do dva in pol metra, kar bo delovalo za tiste z dolgimi rokami ali pripomočki. NBA obenem razmišlja še o igranju tekem pred praznimi tribunami, kot poročajo tudi nekateri novinarji, čemur sicer nasprotujejo tako igralci kot trenerji, kaj šele navijači.

Pred dnevi je eden največjih zvezdnikov lige, član moštva Los Angeles Lakers, LeBron James dejal, da ne bo igral tekem, če v dvorani ne bo gledalcev. Eden od ameriških novinarjev pa je na Twitterju zapisal, da je vodstvo lige poslalo obvestilo klubom, da naj bodo klubi pripravljeni na igranje tekem brez gledalcev, če bo to potrebno.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
10. 03. 2020 13.34
+1
Me prav zanima, če bo Lebron držal besedo, ko bo do tega dejansko prišlo
Maxx365
10. 03. 2020 13.37
-2
... še posebej, ker se čez dober mesec prične igrati končnica in tekme na izločanje.
Komendator
10. 03. 2020 10.10
+3
Bodo že potrpeli kakšnih 20 tekem brez gledalcev, saj jih bo še vedno milijone gledalo preko TV!