Košarka

Predlog za konec sezone NBA: 22 ekip v Disney Worldu v Orlandu

New York, 03. 06. 2020 14.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Upravni odbor oziroma odbor guvernerjev lige NBA bo v četrtek sprejel odločitev o tem, kdaj in kako se bo končala prekinjena tekmovalna sezona 2019/20 severnoameriške košarke. Dobro obveščeni novinarji so pridobili informacije, po katerih bo v dobro varovanem "mehurčku" Disney Worlda v Orlandu igralo 22 ekip od tridesetih. Blizu igranju posebnega turnirja v Orlandu je tudi nogometna liga MLS.

Adam Silver (na fotografiji) je komisar lige NBA.
Adam Silver (na fotografiji) je komisar lige NBA. FOTO: AP

Upravni odbor NBA namerava odobriti predlog lige o formatu z 22 ekipami za ponovni zagon sezone na Floridi, so povedali viri za ESPN. Vsako od 22 moštev bo odigralo osem tekem rednega dela sezone, te tekme pa bodo določile 14 neposredno uvrščenih potnikov v končnico, sedem iz vsake konference, ki se bodo za naslov prvaka pomerili v končnici. Preostala udeleženca končnice bodo določile dodatne kvalifikacije med še neuvrščenimi moštvi.

Najboljšim 16 ekipam vzhodne in zahodne konference, upoštevajoč razvrstitev, kakršna je bila na dan prekinitve ligaškega prvenstva 11. marca zaradi novega koronavirusa, se bodo pridružilo še najbolje uvrščenih šest ekip, ki so trenutno tik pod mejo končnico. Gre za ekipe New Orleans Pelicans, Portland Trail Blazers, San Antonio Spurs, Sacramento Kings, Phoenix Suns in Washington Wizards, navajajo viri. Ekipe se bodo julija preselile v vadbene tabore v Orlandu. Življenje v floridskem mehurčku NBA bo urejal nabor varnostnih protokolov. Medtem ko bodo igralci in trenerji lahko igrali golf ali jedli v restavracijah na prostem, bodo morali vzdrževati ustrezno varnostno razdaljo, so povedali viri za ESPN.

Vsakodnevno testiranje na območju parka
NBA načrtuje enotno vsakodnevno testiranje na koronavirus na območju tega parka. Če je igralec pozitiven na virus, bo samo on šel v karanteno, ostali pa bodo pod zdravstvenim nadzorom ter testirani na virus, lahko pa bodo igrali še naprej. Zaposleni v Disneyjevem zabavišču bodo morali vzdrževati podobne protokole. Osebju ne bo dovoljeno v sobe igralcev, hodniki pa bodo skrbno urejeni, da se prepreči gneča. Sezona se bo najkasneje nadaljevala 31. julija, končala pa se bo 12. oktobra. Predlog mora potrditi tri četrtine lastnikov franšiz.

Ta načrt, ki bi dejansko izključil osem najslabše uvrščenih klubov v prvenstvu, bi pomenil konec sezone za Charlotte Hornetse, Chicago Bullse, New York Knickse, Detroit Pistonse, Atlanta Hawkse, Cleveland Cavalierse, Minnesoto Timberwolvese in Golden State Warriorse, ki so v eni sezoni prehodili pot od finalista do zadnjeuvrščene ekipe lige. Če bo ta načrt potrjen, bodo v Orlandu igrali vsi trije slovenski košarkarji, Luka Dončić za ekipo Dallas Maverickse, Goran Dragić za Miami Heat in Vlatko Čančar za Denver Nuggets.

MLS vse bližje turnirju v Orlandu
Vodstvo severnoameriške nogometne lige MLS in Sindikat nogometašev (MLSPA) sta dosegla dogovor o novi kolektivni pogodbi, potem ko je MLSPA izglasoval revidiran načrt. Nova kolektivna pogodba bo veljala do leta 2025 in vključuje dogovor, da se zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjena sezona 2020 nadaljuje s turnirjem v Orlandu. Kot je poročala uradna spletna stran lige, je dogovor razkril komisar lige Don Garber v videokonferenci z mediji. Podrobnosti pogodbe, vključno s točnimi datumi nadaljevanja sezone in formatom tekmovanja, bodo znane v prihodnjih dneh.

MLS je prekinjena od 12. marca. Že pred dnevi so v javnost pricurljala namigovanja, da sezono nadaljevala v obliki turnirja 26 ekip, ki bi ga v celoti gostil Orlando. Igrati naj bi začeli julija. V MLS sicer igrajo tudi Antonio Delamea Mlinar pri New England Revolutionu, Aljaž Struna pri Houston Dynamu, Robert Berić pri Chicago Fireju in Aljaž Ivačič pri Portland Timbersih.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.