Košarka

V dresu Cedevite Olimpije še dva slovenska košarkarja

Ljubljana, 17. 07. 2019 16.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarko moštvo Cedevita Olimpija še najprej krepi kadrovsko zasedbo za prihajajočo sezono. Trenutno je poudarek na slovenskih košarkarjih in v zmajevo gnezdo sta se vrnila nekdanji reprezentant Sašo Zagorac in branilec Mirko Mulalić.

Tako Sašo Zagorac kot Mirko Mulalić sta "otroka" ljubljanskega kluba, oba sta košarkarko pot začela pri tedanji Union Olimpiji. Zagorac je z reprezentanco osvojil naslov evropskega prvaka leta 2017 in to je njegov največji uspeh v karieri. Ljubljančan je v povprečju dosegal eno točko v štirih minutah igre, glavno vlogo pa je imel predvsem kot lider ekipe, ki je skrbel za odlično vzdušje v reprezentanci. Leta 2004 je bil Zagorac člen zlate generacije slovenskih mladih košarkarjev, ki so v Brnu na evropskem prvenstvu do 20. leta osvojili naslov evropskega prvaka.

Sašo Zagorac (desno) je bil del zlate košarkarske reprezentance, sedaj pa se je vrnil v vrste ljubljanskega kluba.
Sašo Zagorac (desno) je bil del zlate košarkarske reprezentance, sedaj pa se je vrnil v vrste ljubljanskega kluba. FOTO: AP

Tako je 35-letni košarkar s klubom iz Stožic sklenil dveletno pogodbo. Z Zmaji je v preteklosti tudi osvojil naslov državnega prvaka. Lansko sezono je začel pri moštvu Al-Riffa v Bahreinu, zaključil pa jo je pri poljskem Trefl Sopotu, za katerega je na trinajstih tekmah v povprečju beležil 13,8 točke, 5 skokov ter 1,7 podaje na srečanje v državnem prvenstvu Poljske.

Saša Zagorac je dejal: "Občutki ob povratku v Ljubljano so fenomenalni. Celotna zgodba mi je zelo zadišala že ob prvem stiku, ko smo začeli s pogovori. Vesel sem, da sem spet v Cedeviti Olimpiji. Verjamem v ta projekt, v to zgodbo in upam, da bo moštvo sestavljeno tako, kot so si zaželeli v vodstvu kluba. Mi pa moramo temu slediti na parketu."

Mulalić se je k ljubljanskim Zmajem se po dveh sezonah, ki jih je preživel v dresu Sixt Primorske in bolgarskega Balkana, s Cedevito Olimpijo je podpisal dveletno pogodbo.

Mirko Mulalić
Mirko Mulalić FOTO: POP TV

Leta 2017 je Mulalić z Zmaji postal državni prvak, v svoji karieri pa je med drugim tudi štirikrat (2015, 2016, 2017, 2018) posegel tudi po naslovu pokalnega prvaka. V minuli sezoni je z Balkanom postal bolgarski državni prvak, klub pa je poleg bolgarskega državnega prvenstva, nastopal še v FIBA Europe Cupu. "Rad bi se zahvalil celotnemu vodstvu Cedevite Olimpije, seveda tudi trenerju Slavenu Rimcu. Zelo sem vesel, da sem se vrnil v Zmajevo gnezdo. Z veseljem čakam, da se vse skupaj prične," je povedal Mulalić.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaGumbeNaBundi
18. 07. 2019 11.48
+3
Saj niste resni, Zagorac okrepitev?! S to zasedbo bo ponovno borba za obstanek.
Trembalajek
17. 07. 2019 21.01
+5
Mojstri iz Olimpije, prosim ne nas lovit na zlate reprezentante. Izmed prvih pet, šest, ki so priborili zlato medaljo, ne boste pripeljali nobenega, ostali pa so svojo kvaliteto pokazali v kvalifikacijah za SP. Tudi Murić, ki ima vedno največ za povedati, Olimpije pa se je izogibal kot hudič križa. Podobno kot Zoran Dragić, s katerim pravite, da ste tudi v razgovorih. Lahko pripeljete pet zlatih reprezentantov, pa ne boste konkurenčni niti v ABA, kaj šele v Evropi.
smu?ar1
17. 07. 2019 17.40
+9
Dom za ostarele