Košarka

V finalu državnega prvenstva v košarki Cedevita Olimpija in Helios Suns

Domžale, 23. 05. 2023 22.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V finalu državnega prvenstva v košarki bosta igrala Cedevita Olimpija in Helios Suns. Ljubljančani so v polfinalu izločili GGD Šenčur, Domžalčani pa so bili z 2:0 v zmagah boljši od Krke. Na drugi tekmi so Helios Suns pred domačimi gledalci Krko premagali z 92:86.

Finale bo potekal na tri zmage, datumi tekem pa bodo znani, ko bo Cedevita Olimpija končala nastope v ligi Aba. To nedeljo jo čaka prva tekma v polfinalu proti Partizanu.

Cedevita Olimpija se bo v finalu potegovala za jubilejni dvajseti naslov prvaka in tretjega zaporednega, Helios Suns, ki bo šestič igral v finalu, pa je bil doslej prvak Slovenije v sezonah 2006/07 in 2015/16.

Ljubljančani lahko z naslovom v ligi Nova KBM zaokrožijo zbirko domačih lovorik v sezoni 2022/23. Septembra so namreč osvojili superpokal, februarja pa pokal Spar. V obeh omenjenih tekmovanjih, kakor tudi v lanskem finalu lige Nova KBM, so premagali prav Helios Suns.

To je bila sicer že deseta tekma Novomeščanov in Domžalčanov v tej sezoni v treh različnih tekmovanjih. Helios Suns jih je dobil šest, Krka tri, en obračun v pokalu Spar pa se je končal z neodločenim izidom. Zanimivo, da je Krka dobila le eno tekmo na svojem parketu, Domžalčani pa so morali na prvo domačo zmago čakati skoraj do konca sezone. Vmes so v svoji dvorani proti Krki izgubili tudi finale lige Aba 2.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Krka je odlično odigrala prvi polčas, v katerem si je priigrala 14 točk prednosti, Helios Suns pa jo je nadigral v drugem delu (51:33), ko je imel več moči in želje.

Preobrat na začetku drugega dela je z desetimi zaporednimi točkami začel Tibor Mirtič (20 točk), nadaljeval pa ga je kapetan Blaž Mahkovic, ki je v drugem polčasu dosegel 17 od svojih 32 točk.

Domači so med 25. ter 33. minuto naredili delni izid 20:5 in povedli s 67:66, v zaključku tekme pa sta odločilne koše v zadnjih 80 sekundah dosegla Austin Luke (15 točk, 7 podaj, 5 skokov) in Nenad Bačvić (11 točk).

Pri Krki, ki je nastopila le sedmimi igralci, je bil najboljši strelec Miha Cerkvenik z 22 točkami, 19 pa jih je dodal Rok Stipčević.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.