Košarka

V ligi NBA pred začetkom nove sezone kar 48 pozitivnih testov

New York, 03. 12. 2020 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo košarkarske lige NBA je sporočilo, da je na zadnjih testiranjih med 24. in 30. novembrom pozitivne teste na novi koronavirus devet dni pred začetkom pripravljalnih tekem oddalo kar 48 igralcev. Gre za velik porast covida-19 med igralci glede na zadnje negativne teste v končnici lige v mehurčku na Floridi.

LeBron James in Anthony Davis
LeBron James in Anthony Davis FOTO: AP

Pri ligi NBA so opravili 546 testov, saj bodo kmalu že prve pripravljalne tekme, nova sezona se bo začela 22. decembra. Pred tem ni imela liga NBA nobenih pozitivnih testov vse od začetka lanske končnice v karantenskem mehurčku na Floridi do konca sezone sredi oktobra. Ena od ekip, Golden State Warriors, je ta teden že zamaknila začetek treningov pred novo sezono, ker so igralci oddali pozitivne teste. Pri ligi NBA so še zapisali, da bodo vse igralce testirali tudi med sezono, in to dnevno. Tudi stopnja okuženosti v ligi je višja kot kdaj koli prej vse od začetka pandemije. Novi pozitivni izvidi kažejo, da je okuženih 8,8 odstotka igralcev lige.

Po novih strogih pravilih lige glede covida-19 morajo igralci, ki oddajo pozitivne teste, nemudoma v karanteno za vsaj deset dni, v tem času tudi ne smejo trenirati. Če imajo ob pozitivnem testu tudi simptome covidne bolezni, morajo prisilno počivati še dlje.

Prve pripravljalne tekme bodo že 11. decembra.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jebespolitiko
03. 12. 2020 12.13
-1
ja pozitivni na gripo ne pa politicno pa medisko korono, ocitno se izdajalcem pa laznivcem tresejo hlace da zavajajo, ze vrabci civkajo da je gripa nevarna korona pa nateg