Košarka

Rekord Milwaukeeja proti Miamiju: 29 trojk iz 51 poskusov

Miami, 30. 12. 2020 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
6

Ekipa slovenskega košarkarja Gorana Dragića, Miami Heat, je v severnoameriški ligi NBA doživela hud poraz v domači dvorani. Lanski finalisti lige so izgubili proti Milwaukeeju s 97:144, pri tem pa je gostujoča vrsta postavila rekord v številu zadetih trojk. Od 51 poskusov so zadeli kar 29-krat, 12 od 13 igralcev, ki so stopili na igrišče, je zadelo vsaj eno.

Bryn Forbes (na fotografiji levo) poskuša zadeti met za tri točke ob Averyju Bradleyju.
Bryn Forbes (na fotografiji levo) poskuša zadeti met za tri točke ob Averyju Bradleyju. FOTO: AP

Šestkrat je bil izza črte uspešen Jrue Holiday, s 24 točkami drugi najučinkovitejši igralec svoje ekipe. Točko več je dosegel Khris Middelton, zanimivo pa je, da edini trojke ni zadel prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo, ki je k zmagi prispeval vsega devet točk. Donte DiVincenzo je pri šestih poskusih zadel pet trojk. Milwaukee je v nedeljo ob porazu na tekmi proti New York Knicksom trojke metal 7/38, kar je bil njihov najslabši odstotek v iztekajočem se letu, le dva dni pozneje pa je po številu zadetih metov z razdalje popravil rekord Houston Rocketsov, ki so jih aprila 2019 na tekmi proti Phoenix Sunsom dosegli 27. Prejšnji rekord Bucksov je bil 22.

"Videti je bilo, da so tekmeci o tej tekmi razmišljali 80 dni," je po tekmi dejal trener domačih Erik Spoelstra, ki je namignil na maščevanje za poraze v letošnjem konferenčnem polfinalu v floridskem "mehurčku", ko so nato ekipo Heat šele v velikem finalu ustavili Los Angeles Lakersi. "So večeri, ko so s teboj malce tudi košarkarski bogovi. Verjetno je bil to ta večer," je priznal gostujoči strateg Mike Budenholzer.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Miami nazadnje tako ponižan v svoji prvi sezoni med elito
Center Milwaukeeja Brook Lopez, ki je sam kar trikrat zadel za tri točke, je dodal: "Vedel sem, da dobro mečemo. A nisem se zavedal, da se lahko kakor koli približamo tej ravni." 

Dragić, ki tekme ni začel, je igral le deset minut, v katerih je dosegel dve točki, dodal eno podajo, izgubil pa tri žoge. Gosti so že po 78 sekundah igre vodil z 10:0, po štirih minutah je bila njihova prednost že 18 točk, izid prvega polčasa pa je bil 51:83.

"Če jutri ne bomo na igrišče prišli z veliko več energije, bomo spet osramočeni," je soigralce opozoril Tyler Herro, ki je ob odsotnosti Jimmyja Butlerja dosegel 23 točk. To je bila tudi najvišja zmaga za Buckse v gosteh v zgodovini franšize (prejšnji rekord so postavili v New Yorku proti Knicksom aprila 1987), medtem ko je bil za Miami to drugi najtežji poraz v zgodovini, potem ko so jih na osmi tekmi njihove prve sezone v ligi NBA leta 1988 ponižali Los Angeles Lakersi (91:138), ki jih je takrat vodil trenutni predsednik Vročice Pat Riley.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomo Ivic
30. 12. 2020 10.15
+3
Redni del je cirkus. Ekipe ne igrajo resno. Zato je do aprila bolje gledat evropski košarko. Veliko bolj kombinatorno in kolektivno igrajo evropski klubi..., play off NBA je pa druga zgodba...
jajek
30. 12. 2020 09.57
+3
Kaj Dragič ni igral, nič ga ne omenjate*
morfo
30. 12. 2020 09.55
+0
Bo huda sezona.🤔
walter2
30. 12. 2020 09.41
+1
Kako pa,da Miami saj je Dragič izjavil,da bodo letos štartal na naslov!47 minusa v svoji dvorani je sramota!
JOSEPH HAYDN
30. 12. 2020 09.46
+5
Sezona se je šele začela in ekipe se uigravajo, tudi Clippersi so bili razbiti s strani Dallasa pa so danes zmagali. V sezonih je toliko tekem, da se je obremenjevat s porazi brez pomen pa tudi časa ni. Sicer pa Bucksi z Giannisom so znani, da se najbolj napenjajo v rednem delu, ko pride končnica so pa hlače polne in ne morejo do finala nikoli.
Lenika23
30. 12. 2020 11.29
-2