Bo Dallas uvedel poseben režim za Dončića in Porzingisa?

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
T.Š. /
KOMENTARJI
18
Zaključni del lige NBA bo na sporedu v Orlandu, kjer vodstvo tekmovanja pripravlja karanteno in posebno varovanje za igralce vseh 22 moštev. Med ekipami na prizorišču bo tudi zasedba Dallasa, igra in rezultati moštva pa so v glavnem odvisni od iger in navdiha Luke Dončića in Kristapsa Porzingisa

Večina košarkarjev že nestrpno čaka nadaljevanje sezone v ligi NBA, ki je bilo precej časa prekinjeno zaradi epidemije koronavirusa. Dogajanje pod koši v najmočnejši ligi na svetu se bo preselilo v Orlando, kjer bo liga NBA organizirala zaključek rednega dela in nato še končnico z boji za naslov prvaka. V Disneyjevem kompleksu Wide World of Sports se bo za naslov potegovalo 22 ekip, seveda pod strogo zaščito in zdravstvenimi protokoli, vsi igralci bodo tam v karanteni in v nekakšnem "mehurčku". Končnica se bo začela 17. avgusta, finale pa bo na sporedu 30. septembra.

V Orlandu bo nastopil tudi Dallas, ki ima zagotovljeno mesto v končnici, ni jasno le, s katerega mesta bodo začeli izločilne boje v zahodni konferenci. Dallas je pred prekinitvijo zbral 40 zmag in 27 porazov in zaseda sedmo mesto na Zahodu, zaključni del se bo predvidoma začel 30. julija z osmimi tekmami rednega dela. Kot pišejo na spletni strani Fansided, pa morda karantena le ne bo tako neprebojna, kot upajo v vodstvu lige NBA in kot pišejo, je skoraj nemogoče, da bi celotno dogajanje imeli popolnoma pod nadzorom. 

Kot navaja USA Today, je NBA objavila elaborat na to temo na kar 113 straneh, največja nevarnost, kar se tiče okužbe, pa bi lahko bili delavci v tem Disneyjevem kompleksu, ki ne bodo dnevno testirani, poleg tega ne bodo v izolirani in v karanteni, temveč bodo dnevno hodili v službo. Dodatne skrbi povzroča dejstvo, da je Florida med tistimi ameriškimi državami, ki ima v zadnjem obdobju največji porast okužb z novim koronavirusom.

Luka Dončić in Kristaps Porzingis.
Luka Dončić in Kristaps Porzingis.FOTO: AP

Novinar omenjenega portala meni, da bi morali pri Dallasu posebno pozornost in zaščito nameniti prvima zvezdnikoma moštva, slovensko-latvijski uspešni navezi, Luki Dončiću in Kristapsu Porzingisu. Tako predlaga, da bi ekipo razdelili na dva dela, s po enim zvezdnikom v vsaki od njih, da bi imeli boljše možnosti, če slučajno pride do okužbe. Kot navaja, sta oba preveč pomembna za moštvo, da bi ju izgubili zaradi bolezni, kar bi pomenilo konec upov Dallasa o odmevnem dosežku v boju za prestižni pokal.