Košarka

V Stožice prihaja Zadar z vselej nevarnim Luko Božićem

Ljubljana, 01. 12. 2023 18.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Cedevita Olimpija bo v desetem krogu lige Aba gostila Zadar, ki v Stožice prihaja v nizu treh zaporednih zmag. A v regionalni ligi belo-modrim, ki imajo v svojih vrstah lanskoletnega najkoristnejšega igralca lige Luko Božića, ne gre najbolje, saj so v aktualni sezoni na devetih tekmah zbrali štiri zmage in pet porazov, Olimpija na drugi strani pa sedem zmag in le dva poraza.

"V regionalni ligi zaenkrat igramo dobro, to pa nas je stalo veliko, saj se trenutno nahajamo v položaju, ko za trening stežka zberemo deset igralcev brez zdravstvenih težav. Če želimo ohraniti mesto na lestvici, ki ga nismo pričakovali, moramo zaigrati z željo in energijo. Zadar je v tej sezoni že pokazal svojo kakovost, med drugim tudi na zadnji tekmi tekmovanja na gostovanju proti Igokei, kjer so vodili praktično celotno tekmo, nato pa po podaljšku izgubili zaradi nekaterih nesrečnih situacij. Naši tekmeci imajo velikost in sistem. Če bodo zaprli raketo in ne najdemo pravega ritma v napadu, je pred nami zelo težka tekma. Tudi neposredni dvoboji v obrambi, z igralci, kot je Luka Božić, bodo za nas zahtevni. V obrambi moramo zato sodelovati kot ekipa. Čaka nas torej zahtevna tekma, a igralci so do zdaj že pokazali pravo željo in upam, da bodo našli pravo energijo in pozitivnost, da prikažejo dobro predstavo in da napravimo nov korak naprej kot ekipa v teh zahtevnih trenutkih," je pred nedeljskim dvobojem v Stožicah povedal glavni trener Cedevite Olimpije, Simone Pianigiani.

Simone Pianigiani
Simone Pianigiani FOTO: Luka Kotnik

Ekipa Zadra se pred začetkom desetega kola rednega dela sezone z izkupičkom štirih zmag in petih porazov nahaja na osmem mestu lestvice regionalne lige. V vrstah ekipe iz Dalmacije lahko najdemo Luko Božića, najkoristnejšega igralca lige Aba v lanski sezoni in hkrati najbolj učinkovitega igralca v aktualni tekmovalni sezoni. V povprečju dosega 25,3 točke, 9,0 skokov in 5,6 asistenc na obračun.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadar je tekmovalno sezono 2023/24 začel z dvema zaporednima porazoma, nato pa je zabeležil tri zmage v nizu, proti Mornarju, Krki in Ciboni. Na zadnjih štirih dvobojih je Zadar izgubil trikrat, premagal je le Split, na tej tekmi pa je Božić zablestel v polnem sijaju in v statistiko vpisal 28 točk, 14 skokov in 11 asistenc.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na zadnji preizkušnji v regionalni ligi je Zadar po podaljšku izgubil proti Igokei. V Laktaših so se domačini vrnili v igro v zadnjem delu tekme, trojko za podaljšek pa je 15 sekund pred koncem dosegel nekdanji Zmaj Marko Jeremić. V dodatnih petih minutah tekme so se košarkarji Igokeije nato hitro oddaljili in tekmo pripeljali do zmage z rezultatom 100:94. Božić je dosegel 28 točk, zbral 12 skokov in podelil šest asistenc, po točkovnem izkupičku pa sta mu s po 14 točkami sledila Dario Drežnjak in Marko Ramljak. Ekipa Zadra je v zadnjih dneh že odigrala dve tekmi, hkrati pa zabeležila dve zmagi. 

"V Stožicah pričakujemo močno ekipo Zadra, na čelu z najkoristnejšim igralcem tekmovanja. Zato nas čaka izredno zahtevno delo, da ustavimo njega in njegove soigralce. Zagotovo smo izredno motivirani, da pred domačimi navijači zabeležimo novo, šesto zaporedno zmago v regionalni ligi. Vemo, da imamo v regionalni ligi dober rezultat, in to želimo tudi obdržati," je pred dvobojem v Stožicah povedal Rok Radović, ki je na zadnji preizkušnji v Podgorici na parketu preživel 27 minut in dosegel pet točk ter zbral štiri skoke.

Cedevita Olimpija - Panathinaikos
Cedevita Olimpija - Panathinaikos FOTO: Damjan Žibert

Cedevita Olimpija je v regionalni ligi v tej sezoni zelo uspešna, po nizu petih zaporednih zmag pa se s skupno sedmimi zmagami skupaj z Igokeo nahaja tik pod vrhom lestvice tekmovanja. Zmaji so minuli teden gostovali v podgoriški Morači, kjer so v zadnjih sekundah srečanja premagali Budućnost VOLI (82:81). Z 20 točkami je bil najboljši strelec zeleno-oranžne zasedbe DJ Stewart, s 15 točkami je sledil Justin Cobbs, prej omenjeni Jones jih je dosegel 14, Jaka Blažič pa je ob 13 točkah pograbil devet odbitih žog.

"Zagotovo je pred nami zahtevna tekma, še posebej po naši zadnji preizkušnji v Evropskem pokalu, saj se zavedamo, da imamo marsikaj za dokazati in zadeve, na katerih moramo delati. Na parket moramo stopiti z energijo in osredotočeno igro v obrambi, da popravimo napake s sredine tekme proti Parisu," je povedal Shawn Jones, junak zadnje tekme regionalne lige v Podgorici, kjer je dvoboj z Budućnostjo odločil s polaganjem v zadnji sekundi. Na zadnjih treh tekmah v ligi Aba Jones v povprečju beleži učinek dvojnega dvojčka, saj dosega 13,3 točke in 10,0 skokov na tekmo.

Shawn Jones
Shawn Jones FOTO: Luka Kotnik

Težave s poškodbami

Luka Ščuka, ki si je na sredini tekmi s francoskim moštvom poškodoval gleženj, je v petek treniral po prilagojenem programu, enako velja za Karla Matkovića, ki je izpustil zadnje štiri tekme zaradi bolečin v hrbtu. Aleksander Šaškov, ki ni zaigral na zadnjih treh tekmah, se je v prilagojenem časovnem okvirju priključil ekipnim treningom. Po poškodbi še naprej dobro okreva Nikola Radičević, ki pa trenira po prilagojenem programu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
01. 12. 2023 19.28
+2
Bom gledal kar na areni