Košarka

Velik izziv za Olimpijo: Ljubljano bosta obiskala Belinelli in Teodosić

Ljubljana, 31. 12. 2020 09.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v drugem delu Evropskega pokala v skupini G nastopali z italijanskim Virtusom, francoskim Bourgom in črnogorsko Budućnostjo, so Ljubljančani sporočili na spletni strani.

Ljubljanski košarkarji so v uvodnem delu Evropskega pokala prikazali izvrstne predstave.
Ljubljanski košarkarji so v uvodnem delu Evropskega pokala prikazali izvrstne predstave. FOTO: Aleš Fevžer KK Cedevita Olimpija Ljubljana

Cedevita Olimpija je to sezono Evropskega pokala začela v skupini D in prvi del tekmovanja sklenila s sedmimi zmagami in tremi porazi ter se z drugim mestom prvič pod zdajšnjim imenom uvrstila v drugi del tekmovanja. V njem nastopa 16 najboljših ekip.

Budućnost je prvi del tekmovanja v skupini B zaključila na četrtem mestu s petimi zmagami in prav toliko porazi. Bourg iz francoskega mesta Bresse je v skupini A zabeležil šest zmag in štiri poraze in prvi del sklenil na tretjem mestu. Virtus iz Bologne je bil v svoji skupini C nepremagljiv, zabeležil je deset zmag. Italijani imajo zvezdniško ekipo, najslovitejši imeni pa sta zagotovo Srb Miloš Teodosić in Italijan Marco Belinelli. S klopi izjemno italijansko moštvo vodi srbski strateg Saša Đorđević.

Prav Virtus bo v drugem delu tekmovanja prvi tekmec ljubljanskih košarkarjev. Tekma bo predvidoma na sporedu 13. januarja ob 18.30 v Bologni. Nato sledita domači tekmi proti Budućnosti (19. 1.) in Bourgu (27. 1.). Februarja in marca bodo na sporedu še povratna srečanja.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.