Košarka

Velika čast za Dragića in Dončića: tako Miami kot Dallas na božičnem sporedu lige NBA

Ljubljana, 02. 12. 2020 11.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški ESPN je objavil spored božičnih tekem v prihajajoči sezoni lige NBA. Slovenske ljubitelje košarke lahko veseli dejstvo, da bosta aktivna tako Miami Heat Gorana Dragića kot tudi Dallas Mavericks Luke Dončića. Vročica se bo v prvem obračunu sporeda udarila z New Orleans Pelicans, Dončića in soigralce pa čakajo aktualni prvaki Los Angeles Lakers.

 Goran Dragć bo igral proti New Orleansu, Luko Dončića pa čakajo Lakersi z LeBronom Jamesom.
Goran Dragć bo igral proti New Orleansu, Luko Dončića pa čakajo Lakersi z LeBronom Jamesom. FOTO: AP

Tradicija iz zadnjih sezon veleva, da je na božični dan v različnih terminih, med katerimi so zgodnejši naklonjeni tudi evropskim gledalcem, na sporedu pet tekem. Čast nastopanja po navadi pripade marketinško najbolj zanimivim ekipam, glede na izjemne predstave Luke Dončića v zadnjih dveh sezonah tako ni presenečenje, da se je letos med deseterico franšiz, ki bodo nastopile 25. decembra, po nekaj sezonah odsotnosti vrnil Dallas. 

Mavericksom je poleg tega pripadla čast, da bodo izzvali aktualne prvake na čelu z LeBronom Jamesom. CBS Sport je obračun teličkov iz Dallasa in Los Angeles Lakersov označil za vrhunec večera, saj je po njihovem mnenju prav Dončić najverjetnejši naslednik Jamesa na tronu košarkarjev lige NBA. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvič po letu 2015 bo na božični dan zaigral tudi Goran Dragić, ki ga z Miamijem čakajo pelikani iz New Orleansa. Ker bo obračun na sporedu v poznih popoldanskih urah po našem času, bo še toliko bolj zanimiv za vse evropske in seveda slovenske ljubitelje košarke. Ostali trije pari sporeda pa so Golden State Warriors – Milwaukee Bucks, Brooklyn Nets – Boston Celtics in Los Angeles Clippers – Denver Nuggets.

Največ božičnih tekem v zgodovini je sicer odigralo moštvo New York Knicks, in sicer kar 53 – zabeležili so 22 zmag in 31 porazov. S tem so kratkohlačniki drugi na lestvici najuspešnejših božičnih franšiz, z zmago več se lahko pohvalijo le Los Angeles Lakers. Dallas je sicer 25. decembra nastopil le trikrat, nazadnje leta 2011, ko je Mavse ugnal prav Miami Heat. Vročica je na božič zadnjič igrala štiri leta kasneje, ko je bila boljša od New Orleans Pelicans. Dragić je tedaj prispeval sedem točk.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Armando
02. 12. 2020 14.48
-8
Pri njiju je bozic 7.1.
brusilec
02. 12. 2020 17.43
+4
Castrum
02. 12. 2020 13.40
+6
Kje bodo to sezono prenosi tekem NBA?
titomeni
02. 12. 2020 12.06
+9
Pocas bo treba spet budilko usposobit
Svetlobasrca
02. 12. 2020 12.01
+3
J.B. ali v logotipu Mavericksov vidite kakšnega telička? Žrebiček je in tudi oni tako pojmujejo. Bi bil že skrajni čas, da tudi pri vas.