Košarka

Vesela novica iz Madrida: okuženi Thompkins bojda že povsem okreval

Madrid, 03. 04. 2020 07.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Že pred dobrim tednom se je končala obvezna 14-dnevna karantena, ki so jo razglasili za vse člane nogometnih in košarkarskih selekcij madridskega Reala, potem ko je bil na novi koronavirus pozitiven krilni center članskega košarkarskega moštva Trey Thompkins. 29-letni Newyorčan je do četrtka popolnoma okreval, je potrdil njegov soigralec Rudy Fernandez.

Thompkins (na fotografiji desno) med tekmo Evrolige s turškim Fenerbahčejem.
Thompkins (na fotografiji desno) med tekmo Evrolige s turškim Fenerbahčejem. FOTO: AP

Španski mediji, ki jih iz dneva v dan razžalosti veliko število smrti okuženih z novim koronavirusom, so v četrtek zvečer s športnimi privrženci doma in po svetu proslavljali veselo novico. Španski reprezentant Rudy Fernandez je med odgovarjanjem na vprašanja navijačev na Instagramu namreč potrdil, da si je njegov ameriški soigralec Trey Thompkins, ki je bil v taboru Reala prvi in do zdaj edini potrjeni primer okužbe z novim koronavirusom oziroma obolenja s covid-19, popolnoma opomogel.

"V ekipi smo vsi dobro. Trey si je popolnoma opomogel in vsa ekipa je zelo dobro," je zatrdil Fernandez. Real je okužbo 29-letnega ameriškega krilnega centra potrdil 12. marca, ob tem pa napovedal zaprtje klubskih telovadnic, fitnesov in vseh ostalih prostorov, ki jih poleg mladih in članskih košarkarskih ekip seveda uporabljajo tudi vse nogometne selekcije "kraljevega kluba". Tako člansko košarkarsko kot nogometno moštvo sta nato začeli obvezno 14-dnevno osamitev.

Med najglasnejšimi nasprotniki gostovanja v Milanu
Dnevnik MARCA se je v četrtek zvečer na svoji spletni strani spominjal, kako je bil ravno Thompkins na družbenih omrežjih med najglasnejšimi kritiki gostovanja v Milanu, kjer je Real odigral zadnjo evropsko tekmo kljub že zelo visokemu številu okužb na Apeninskem polotoku. Tam se je košarkar po rodu iz New Yorka morda tudi okužil.

"Zakaj ne bi mogli igrati na nevtralnem prizorišču? To je resen virus, zato ga tako tudi obravnavajmo, prosim," je, še preden so mu potrdili okužbo, objavil Thompkins. 

Obisk prijateljev, ki se je podaljšal za dva tedna
Fernandez je v pogovoru z navijači še razkril, da je tedne osamitve preživel v veliko številčnejši "postavi" od pričakovanj, saj je za pozitiven izvid Thompkinsa izvedel, ko je imel na obisku družinske prijatelje. Vsi skupaj so nato spoštovali navodila kluba in ostali pri Fernandezovih do izteka roka.

"Novico sem izvedel, ko sem imel na obisku družinske prijatelje, ti pa so nato morali ostati. Nam je pa to pomagalo, da smo lahko lažje prebrodili teh štirinajst dni," dodaja Fernandez.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

piko3
03. 04. 2020 09.11
+0
Sijajna novica! Koga to briga?
ehjaehja
03. 04. 2020 08.48
+2
bojda pomeni malo nič...
?ebula
03. 04. 2020 08.35
+2
Sosedova mama je tudi še povsem okrevala. Vesela novica iz Trebnjega.