Košarka

Vicekomisar NBA priznal: Dončić odpira vrata ligi v Evropo

London, 16. 01. 2019 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vicekomisar lige NBA Mark Tatum je priznal, da je Luka Dončić lahko neke vrste zahtevek po tem, da se v Evropi odigra več tekem rednega dela. A ne le on, mnogi drugi evropski in ameriški košarkarji si želijo več tekem v Evropi, je še priznal. Liga NBA sicer že skoraj desetletje tradicionalno gostuje v Evropi, pa tudi Mehiki. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ne le Luka, kar 65 igralcev iz Evrope je lahko tistih, ki odprirajo vrata ligi NBA v Evropo. So navdušeni, da lahko pridejo sem in igrajo na Stari celini. Tukaj imajo družine in prijatelje, ki jih lahko vidijo. Tudi ameriški košarkarji in navijači so te tekme dobro sprejeli," je povedal Mark Tatum ob druženju z mediji pred tekmo lige NBA v Londonu med New Yorkom in Washingtonom.

"Eden od problemov je infrastruktura. Začeli smo oglede več mest, ki bi lahko organizirala tekmo lige NBA, toda ni jih veliko. V igri sta še Berlin in Pariz. Res je, da se zdaj bolj osredotočamo na razvoj mladih košarkarjev, trenutno je to naš primarni cilj,"  je priznal vicekomisar lige NBA. Poleg Luke Dončića gre seveda izpostaviti še enega izvrstnega evropskega košarkarja preko Luže Giannisa Antetokounmpo, nikakor pa ne gre pozabiti niti na odličnega Latvijca Kristapsa Porzingisa.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.