Košarka

VIDEO: Dragić po odločilnem porazu s Philadelphijo: V nadaljevanje tekmovanja gre boljše moštvo

Philadelphia, 25. 04. 2018 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./Tadeja Lampret
Komentarji
2

Košarkarji Miamija so doživeli še četrti poraz v seriji proti Philadelphiji in so tako že po prvem krogu končnice v ligi NBA končali sezono. Eden ključnih mož za preboj vročice v letošnji playoff je bil nedvomno slovenski zvezdnik Goran Dragić, ki je v pogovoru z našo dopisnico iz ZDA Tadejo Lampret potegnil črto pod sezono 2017/18.

Več videovsebin
  • Goran Dragić o svojih igrah v letošnji sezoni
    00:40
    Goran Dragić o svojih igrah v letošnji sezoni
  • Goran Dragić s pogledom v novo sezono
    00:55
    Goran Dragić s pogledom v novo sezono
  • Goran Dragić o razlogih za izpad iz končnice
    01:01
    Goran Dragić o razlogih za izpad iz končnice
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Goran Dragić in Ben Simmons
Goran Dragić in Ben Simmons FOTO: AP
Goran Dragić je vidno utrujen priznal, da gre v nadaljevanje tekmovanja boljše moštvo. "Moramo biti pošteni in priznati, da je Philadelphia odlična ekipa s kakovostnimi posamezniki, ki so v danem trenutku odigrali bolje kot naši košarkarji. V svojem mozaiku imajo kar precej nevarnih 'orožij', ki bodo v nadaljevanju letošnje končnice še marsikomu prekrižali načrte," je uvodoma dejal prvi organizator igre 'vročice' in v nadaljevanju pogovora z našo dopisnico iz Združenih držav Amerike Tadejo Lampret navedel ključne razloge za zgodnji izpad moštva s Floride.

"V prvi vrsti smo imeli opravka s fizično močnim tekmecem, ki ima na branilskih položajih nekaj izrazito visokih igralcev z ogromno košarkarskega znanja. To je zelo težko braniti, zato smo imeli veliko dela na prav vsaki medsebojni tekmi. Posledično so imeli prevlado v skoku, mi pa smo na drugi strani storili preveč tehničnih napak v igri. Ko vse skupaj seštejemo, je jasno, zakaj v drugi krog končnice potujejo 'sixersi'. Po drugi strani smo tudi mi imeli svoje priložnosti za kaj več; tu mislim predvsem na obe domači tekmi, ko smo bili precej blizu, toda pike na i nismo znali postaviti. Soigralcem nimam kaj zameriti, saj smo se borili po svojih najboljših močeh," je resnici v oči pogledal 32-letni Ljubljančan.

Goran Dragić je po četrtem porazu Miamija proti Philadelphiji priznal, da gre v drugi krog končnice boljše moštvo.
Goran Dragić je po četrtem porazu Miamija proti Philadelphiji priznal, da gre v drugi krog končnice boljše moštvo. FOTO: AP

Vedno želiš igrati več in bolje
O svojih predstavah starejši od bratov Dragić ni želel na široko razpredati: "Menim, da sem na vsaki tekmi v sezoni dal vse od sebe. Tako kot moji soigralci in člani strokovnega vodstva. Toda vedno si želiš igrati več in bolje. Za menoj je naporna in dolga sezona, zato mi bo malce daljši premor prišel še kako prav. Še nekaj tednov bom v Miamiju, da uredim določene administrativne zadeve, nato pa se bom z družino odpravil na počitnice v Slovenijo," se vrnitve v rodno deželo že veseli Goran, ki o morebitnih spremembah v igralskem kadru Miamija še nič ne ve. 

"O teh stvareh je prezgodaj govoriti, komaj smo zaključili sezono, klubsko vodstvo pa bo v naslednjih tednih in mesecih proučilo trenutno stanje in se na podlagi videnega v zadnjih 10 mesecih odločilo, kako in s kom v novo tekmovalno obdobje. Vsekakor je pred nami zanimivo poletje," je zaključil Dragić. 

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pop92
25. 04. 2018 19.39
+2
vsako leto ista zgodba, slabo slabo
PIERREBRICE
25. 04. 2018 15.35
+5
Slabo, slabo!