Košarka

VIDEO: Goran Dragić optimističen: Luka Dončić bo prvi izbor na naboru lige NBA

Ljubljana, 30. 05. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V./E.K.P
Komentarji
6

Le nekaj trenutkov po velikem zmagoslavju košarkarjev Petrola Olimpije, ki so v lepo obiskanih Stožicah po zmagi na zadnji, peti finalni tekmi proti moštvu Krke ubranili naslov slovenskih državnih prvakov, je novinarska kolegica Eva Koderman Pavc za našo televizijo POP TV na kratko ujela nekdanjega kapetana zlate košarkarske reprezentance Gorana Dragića, ki ji je zaupal marsikaj zanimivega ...

Več videovsebin
  • Goran Dragić o zmagoslavju Petrola Olimpije: Zasluženo so državni prvaki
    00:31
    Goran Dragić o zmagoslavju Petrola Olimpije: Zasluženo so državni prvaki
  • Dragić o aktualnem stanju v slovenski klubski košarki: Vse je povezano s financami
    00:30
    Dragić o aktualnem stanju v slovenski klubski košarki: Vse je povezano s financami
  • Dragić o finalu lige NBA: Golden State bo ubranil naslov prvaka
    00:23
    Dragić o finalu lige NBA: Golden State bo ubranil naslov prvaka
  • Dragić o svoji sezoni: Z Miamijem bi lahko storil še kaj več
    00:10
    Dragić o svoji sezoni: Z Miamijem bi lahko storil še kaj več
  • Dragić o Luki Dončiću: Verjamem, da bo prvi izbor na draftu
    00:31
    Dragić o Luki Dončiću: Verjamem, da bo prvi izbor na draftu

Za 32-letnim Ljubljančanom je sila naporna sezona, ki jo je začel z izjemnim reprezentančnim uspehom na zadnjem evropskem prvenstvu na Finskem in v Turčiji, kjer se je z reprezentančnimi soigralci veselil osvojitve naslova evropskih prvakov. S tem je Goran Dragić postavil piko na i dolgoletni reprezentančni karieri in se usmeril v izpolnjevanje klubskih ciljev v dresu Miamija, s katerim pa je dokaj hitro sklenil sezono 2017/18.

Kot je zaupal novinarski kolegici Evi Koderman Pavc, je zaradi zgodnjega izpada (že) v prvem krogu končnice proti Philadelphiji ostal grenak priokus. "Če potegnem črto pod klubsko sezono, bi jo označil za uspešno, čeprav bi lahko storili vsaj še kakšen korak več v končnici. Toda po drugi strani moram priznati, da smo že v prvem krogu naleteli na odlično ekipo Philadelphije, ki je v tem trenutku boljše moštvo od našega," je svojo 10. sezono v najmočnejši košarkarski ligi na svetu ocenil starejši od bratov Dragić, ki verjame, da bodo košarkarji Golden State Warriors v velikem finalu proti staremu rivalu iz Clevelanda na čelu z izjemnim LeBronom Jamesom ubranili naslov prvaka. 

Goran Dragić je minulo klubsko sezono označil za uspešno.
Goran Dragić je minulo klubsko sezono označil za uspešno. FOTO: AP
"Bojevniki so z naskokom najkakovostnejša ekipa na svetu. Na drugi strani pa je potrebno priznati, da LeBronu Jamesu uspeva neverjetna zgodba s Clevelandom, ki ga dobesedno sam ohranja na površju. Na koncu pa verjamem, da se bodo naslova vseeno veselili v Oaklandu. Sam zagotovo ne bom vstajal, da bi si ogledal kakšno od tekem, bom pa vsekakor naslednji dan preveril rezultat." 

Dončić bo prvi izbor na draftu
Ko beseda steče o Luki Dončiću in prihajajočem naboru lige NBA, Goran Dragić brez zadržkov odgovarja: "Prepričan sem, da bo Luka na koncu pred vsemi, saj je najkvalitetnejši igralec med tistimi, ki bodo letos kandidirali na naboru. Želim mu predvsem to, da se bo nabora udeležil brez zdravstvenih težav. Vse bo odvisno od klubov, ki izbirajo. Srčno upam, da bosta Dončić in Igor Kokoškov naposled le uspela združiti moči tudi onkraj Atlantika."  

Nekdanji kapetan zlate košarkarske izbrane vrste verjame, da bo Luka Dončić prvi izbor na prihajajočem naboru lige NBA.
Nekdanji kapetan zlate košarkarske izbrane vrste verjame, da bo Luka Dončić prvi izbor na prihajajočem naboru lige NBA. FOTO: AP

Slovenska klubska košarka na dobri poti

Nekdanji slovenski kapetan si je v krogu ožje družine z veseljem ogledal zadnji finalni obračun v Stožicah, kjer je slavil njegov nekdanji klub Petrol Olimpija. "Videl sem zasluženo zmago zmajev, najbolj pa me veseli dejstvo, da so gledalci prišli na svoj račun in da jih je bilo precej več, kot na nekaterih predhodnih obračunih v Stožicah. To je odlična reklama za našo klubsko košarko, zdaj naj si fantje odpočijejo, čez dober mesec dni pa komaj čakam, da v vlogi navijača podprem nastope slovenske reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo," je Dragić znova razblinil vse dvome o tem, ali ga lahko še kdaj pričakujemo v reprezentančnem dresu. 

Slovenska klubska košarka je po Dragićevem mnenju v rahlem vzponu: "Vse pa je odvisno od finančnega stanja klubov, ki še vedno ni posebej rožnato. Verjamem, da bo v prihodnje bolje in da bodo znali poskrbeti za omejitev prezgodnjega odliva najbolj nadebudnih mladcev v tuje klube. Moramo storiti vse, da se mladi razvijajo v domačem okolju in s tem poskrbijo za konkurenčnost naše izbrane vrste. Takrat bo naša klubska košarka močnejša," je pogovor za našo televizijo sklenil Goran Dragić.  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pop92
30. 05. 2018 16.32
-1
heh, dragič je predolgo na dopusto že, da govori take traparije...AYTON je king kong-ozroma bo v dveh letih. Dončič bo izbran kot 5(super za njega dallas-nowitzki)
Pop92
30. 05. 2018 16.36
-3
Napišite na google NBA MOCK DRAFT 2018...
Sunflower0
30. 05. 2018 14.27
-4
Ayton bo izbran za prvi pik.Tip ima 215cm in je boljša verzija Shaq-a.Vsaj tako ga opisujejo.Tip bo navrgel še 20 kil in bo groza in trepet v NBA.Baje so redki takšni velikani s takšnim skill setom kot ga ima Ayton.
tedoVV2HCmedo
30. 05. 2018 11.46
-6
Ne vem, če bo tako. Visoka močna črnska opica ima vedno prednost. Dobrih branilcev je mnogo več kot dobrih centrov.
MaldiniSLO
30. 05. 2018 14.04
+8
Primitivnez lahko se lepse malo izrazas taki slovenijo prikazujejo v najslabsi luci
nebi
30. 05. 2018 10.05
+10
Olimpija je zasluženo prvak. Goran ve kaj govori. Ne poslušat Mariborčane in Novomeščane.