Košarka

Videokonferenca ABA lige ni prinesla premikov: 'Čaka se odločitev Evrolige'

Ljubljana, 22. 04. 2020 17.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predstavniki klubov, ki sodelujejo v Ligi ABA, so preko videokonference skušali najti rešitev za zaključek sezone 2019/20 v regionalnem tekmovanju. Zaenkrat konkretnega dogovora še ni. Čaka se odločitev vodilnih v košarkarski Evroligi. Glavni cilj regionalne košarkarske lige pa je najprej zaključiti tekmovalno tekočo sezono v obstoječem in vnaprej določenem formatu.

Predstavniki klubov Lige ABA so obenem analizirali položaj, v katerem se je tekmovanje znašlo, potem ko je bila tekmovalna sezona 2019/20 kolo pred koncem rednega dela prekinjena zaradi pandemije koronavirusa. V konstruktivnem vzdušju in ob upoštevanju vseh pomembnih dejavnikov so se predstavniki klubov strinjali, da je treba izčrpati vse možnosti in načine, kako se lahko sezona zaključi, ko bodo vzpostavljeni vsi potrebni pogoji, skladni z ocenami ustreznih zdravstvenih in državnih organov. Liga ABA bo obenem spremljala razmere v zvezi s pandemijo koronavirusa in analizirala morebitne spremembe tekmovalnega sistema, a če do teh pride, bo o tem odločala skupščina Lige ABA. Predstavniki klubov so sklenili, da je zdravje zdaj absolutna prioriteta in da bi morali vsi akterji (liga, klubi, igralci, trenerji, sodniki …) še naprej skozi različne kampanje dejavno sodelovati v boju proti virusu covid-19. 

Davor Užbinec
Davor Užbinec FOTO: Aljoša Kravanja

Kot do sedaj bodo klubi, ki sodelujejo v Ligi ABA, še naprej nadaljevali s sodelovanjem in stalno izmenjavo informacij ter idej z namenom boljšega razumevanja razmer, ki lahko pomaga pri odločitvah v interesu tekmovanja. "Kot vseskozi poudarjamo v zadnjih dneh, je zdravje vseh sodelujočih v Ligi ABA na prvem mestu. Dokler ne bodo vzpostavljeni pogoji za igranje v vseh državah, sodelujočih v regionalnem tekmovanju, in dokler ti pogoji ne bodo enaki za vse, ne moremo govoriti o nadaljevanju lige. Prav tako moramo počakati, kakšno odločitev o nadaljevanju tekmovanja bo sprejelo vodstvo Evrolige. Slednje je podalo informacijo, da bodo v maju skušali najti rešitev za nadaljevanje tekmovanja, če bodo to seveda zdravstveni pogoji dovoljevali. Za tem se bo tudi v Ligi ABA odločalo, če se bo s tekmovanjem nadaljevalo. Imamo dovolj časa, da najdemo način, kako sezono zaključiti, in tisto, kar je najbolj pomembno, je dejstvo, da si vsi klubi želijo, da se tekmovanje zaključi na igrišču," je bil za uradno spletno stran Cedevite Olimpije izčrpen direktor kluba Davor Užbinec.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.