Košarka

VIDEO: Kriza v Madridu? CSKA prizadejal tretji zaporedni poraz Realu

Madrid/Darušafaka/Kaunas/Tel Aviv, 29. 11. 2018 23.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Navkljub kvalifikacijam za svetovno prvenstvo najboljša evropska košarkarska moštva nadaljujejo z boji v elitni evroligi, kjer smo v okviru 10. kroga rednega dela videli derbi med madridskim Realom in moskovskim CSKA-jem. Slednji je bil nekoliko spretnejši in srečnejši za zmago sredi španske prestolnice s 93 : 88. Klemen Prepelič je ostal brez točke, Anthony Randolph pa jih je prispeval sedem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
To je že tretji zaporedni poraz Madridčanov, dva evroligaška in zadnji prvenstveni v el clasicu z Barcelono, ki morda že nakazujejo krizo v vrstah aktualnega evropskega klubskega prvaka.

Odločilno razliko so si Moskovčani priigrali ob koncu tretje četrtine, ko se je razigranima Nandu De Coloju in Willu Clyburnu (18 točk) pridružil še Cory Higgins (24). Takratnih deset točk naskoka je bilo dovolj, da so v zadnjih desetih minutah dvoboja v španski prestolnici varovanci grškega stratega Dmitrisa Itoudisa ohranili hladne glave in mirne živce ter tako prišli še do svojega devete evroligaške zmage na 10 tekmah. Slovenski učinek v derbiju krogu je bil bolj kot ne klavrn, saj je nekdanji slovenski reprezentančni krilni center v 20 minutah igre dosegel le sedem točk ob dveh skokih in podajah, medtem ko je Klemen Prepelič v slabih petih minutah, kolikor jih je tokrat prebil na parketu, pokazal premalo za pozitivno oceno.

Čeprav je CSKA v Španijo pripotoval brez enega od nosilcev igre, sicer nekdanjega člana kraljevega kluba Sergia Rodrigueza - pri Realu pa je prav tako manjkal izkušeni organizator igre Sergio Llull -, je pokazal dovolj znanja in značaja, da se iz zahtevnega gostovanja vrača domov s polnim izkupičkom. Na koncu je bilo 93 : 88 za CSKA.

Organizator igre madridskega Reala Facundo Campazzo je ob odsotnosti prvega 'playmakerja' Sergia Llulla prevzel večjo odgovornost na svoja pleča, a je bilo tudi to premalo za uspeh.
Organizator igre madridskega Reala Facundo Campazzo je ob odsotnosti prvega 'playmakerja' Sergia Llulla prevzel večjo odgovornost na svoja pleča, a je bilo tudi to premalo za uspeh. FOTO: 24ur.com

Maccabi nadigral Münchenčane
Po menjavi na trenerski klopi, ko je moral vrste izraelskega ponosa zaradi slabega začetka sezone zapustiti izkušeni hrvaški strokovnjak Neven Spahija, je prišlo do prebujanja zasedbe iz Tel Aviva. Tokrat je z visokih 95 : 71 v domači dvorani padel münchenski Bayern, ki je trenutno pri štririh zmagah. Žalgiris je na domačem parketu v zelo zanimivem obračunu z milansko Olimpio na koncu slavil s petimi točkami naskoka (83 : 78), Gran Canaria pa je slavila v gosteh pri bržkone že odpisanemu turškemu predstavniku Darušafaki.

Legendarni Šarunas Jasikevičius tudi v svoji drugi samostojni sezoni v vlogi glavnega trenerja 'zelenega gozda' iz Kaunasa dela zelo dobro in računa, da se bo forma moštva skozi sezono le še stopnjevala. Žalgiris je podobno kot bavarski velikan Bayern trenutno pri štirih zmagah in ni veliko oddaljen od končnice.

Evroliga, redni del, 10. krog, izidi:

Darušafaka Istanbul - Gran Canaria 71:75

Žalgiris Kaunas - Armani Olimpia Milano 83:78

Maccabi Tel Aviv - Bayern München 95:71

Real Madrid - CSKA Moskva 88:93
(Anthony Randolph: 20 minut - 7 točk, 2 skoka in 2 podaji za Real Madrid; Klemen Prepelič: 4 minute za Real Madrid).

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.