Košarka

Visok poraz Miamija, Goran Dragić zgrešil vseh devet metov

Milwaukee, Toronto, Houston, Los Angeles, 23. 03. 2019 07.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ekipa Milwaukee Bucks je v košarkarski ligi NBA doma premagala Miami Heate s 116 : 87 in se utrdila v vodstvu celotne lige. Za Miami, ki je ostal na osmem mestu na vzhodnem delu, ki še zagotavlja končnico, je Goran Dragić v 22 minutah zgrešil vseh devet metov in ostal brez točke, ujel pa je pet skokov in imel štiri podaje.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Milwaukee Bucks - Miami Heat
    01:26
    Vrhunci tekme Milwaukee Bucks - Miami Heat
  • Vrhunci tekme Los Angeles Lakers - Brooklyn Nets
    01:25
    Vrhunci tekme Los Angeles Lakers - Brooklyn Nets
Giannis Antetokounmpo
Giannis Antetokounmpo FOTO: AP

V vrste domačih Milwaukee Bucksov se je po dveh tekmah odsotnosti zaradi poškodbe desnega gležnja vrnil grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo ter zabeležil 27 točk, osem skokov in sedem podaj. Zvezdnik gostov Dwyane Wade, ki je tako kot Goran Dragić v igro vstopil s klopi, a dosegel 12 točk, je ob koncu dobil glasne pozdrave s tribun, po tekmi pa sta si z Antetokounmpom izmenjala dresa.

TEKMA

"Velik trenutek zame. Imel sem priložnost, da sem na kratko pokramljal z legendo košarke, ki je član hrama slavnih, trikratni prvak, eden od najboljših v zgodovini košarke. Že samo to, da sva si izmenjala majici, mi zelo veliko pomeni," je povedal Antetokounmpo.

James prvič po letu 2005 brez končnice
Razen tega dogodka po koncu srečanja gostje niso imeli česa proslavljati, saj so gladko izgubili. Miami, ki bo že v noči na nedeljo po slovenskem času igral pri Washington Wizardsih, ima sedaj 35 zmag in 37 porazov, do 35. zmage pa so prišli tudi Orlando Magici, ki so po podaljšku s 123:119 ugnali Memphis Grizzliese in imajo na devetem mestu le en poraz več od Miamija v tesnem in izenačenem boju za izločilne boje lige.

Vrhunci tekme Milwaukee Bucks Miami Heat:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brez končnice pa bo prvič po letu 2005 ostal superzvezdnik LeBron James, saj je z Los Angeles Lakersi s 106:111 klonil v dvoboju z Brooklyn Netsi in ostal tudi brez teoretičnih možnosti za nadaljevanje sezone po rednem delu. James, štirikratni najkoristnejši igralec lige, ki je osemkrat zapored igral v finalih lige, je bil na pragu trojnega dvojčka s 25 točkami, 14 podajami in devetimi skoki.

Oklahoma slavila v Torontu, teksaški obračun Raketam
A je bilo to veliko premalo, kot tudi prej v tekmovalnem letu, da bi v prvi sezoni v mestu angelov doživel hollywoodski filmski sanjski zaključek. A James s 13 zaporednimi končnicami s Cleveland Cavaliersi in Miamijem ter osmimi finali v nizu ostaja zapisan v zgodovini, saj imajo več zaporednih finalnih dvobojev le legendarni Bill Russell (10) ter Sam Jones in Tom Heinsohn (po 9), vsi v izjemni dinastiji Boston Celticsov v šestdesetih letih prejšnjega tisočletja.

Igralci ekipe Oklahoma City Thunder so s 116:109 v gosteh premagali Toronto Raptorse, ki imajo še vedno dve zmagi prednosti pred branilci naslova in tokrat prostimi Golden State Warriorsi v boju za skupno drugo mesto v ligi. Toronto je drugi na vzhodnem delu, Golden State pa vodi na zahodnem z istim razmerjem zmag in porazov kot drugouvrščeni Denver Nuggetsi, ki so s 111:93 premagali New York Knickse za šesto slavje v seriji.

Neverjetni Harden
Houston Rocketsi pa so v teksaškem obračunu premagali San Antonio Spurse s 111:105. Za domače je imel nov izjemen večer 29-letni James Harden, ki je ob sedmih skokih zbral kar 61 točk ter izenačil osebni rekord, ki ga je dosegel v tej sezoni proti Knicksom v Madison Square Gardnu. Več kot 50 točk v tej sezoni je dosegel osmič, vsi preostali igralci lige pa desetkrat; 60 ali več točk je Harden dosegel tretjič v karieri, pred njim so le izjemni igralci iz preteklosti Wilt Chamberlain, Kobe Bryant in Michael Jordan.

Harden je še tretjič v karieri dosegel 60 točk ali več in se na večni lestvici na četrtem mestu izenačil z Elginom Baylorjem, na četrtem mestu v zgodovini lige je tudi po številu tekem (17), na katerih je dosegel 50 točk ali več. Z devetimi zadetimi meti za tri točke je Harden v petek prehitel tudi Joeja Johnsona (1.978) in je že v prvi deseterici najuspešnejših v zgodovini tekmovanja, ko gre za mete z razdalje.

Vrhunska strelska predstava Jamesa Hardna na tekmi Houston Rockets ‒ San Antonio Spurs:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Milwaukee Bucks ‒ Miami Heat  116:87
(Goran Dragić brez točke, 5 skokov in 4 podaje v 22 minutah za Miami.)

MVP

Orlando Magic ‒ Memphis Grizzlies 123:119 (po podaljšku)
Cleveland Cavaliers ‒ Los Angeles Clippers 108:110
New York Knicks ‒ Denver Nuggets 93:111
Toronto Raptors ‒ Oklahoma City Thunder 109:116
Houston Rockets ‒ San Antonio Spurs 111:105
Los Angeles Lakers ‒ Brooklyn Nets 106:111

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.