Košarka

Vlade Divac v politiko

Beograd, 16. 10. 2008 17.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Legendarni nekdanji srbski košarkar, ki si je svoj kruh 16 let služil v severnoameriški košarkarski ligi NBA, se bo preizkusil tudi v političnih vodah.

V srbski vladi je prevzel položaj svetovalca. Kot je danes v Beogradu Vlade Divac potrdil novinarjem, se bo to delo nanašalo na promocijo športa in humanitarne dejavnosti. Štiridesetletni nekdanji košarkarski as, ki je bil center v moštvih Los Angeles Lakers in Sacramento Kings, bo delal v uradu podpredsednika srbske vlade in notranjega ministra Ivice Dačića, zadolžen pa bo za stike s srbskimi izseljenci, šport in humanitarno dejavnost.

Vlade Divac
Vlade Divac FOTO: Reuters

Uradno se je od košarkarskih igrišč poslovil lani septembra, že pred tem pa je začel v Srbiji tudi novo kariero podjetnika ter začel z zbiranjem sredstev za Humanitarno organizacijo Divac (HOD), ki jo je sam ustanovil, je pa tudi med ustanovitelji otroške fundacije Divac. Po koncu Miloševićeve vladavine je Divac skupaj z nekdanjim nekdanjim klubskim soigralcem Predragom Danilovićem za približno štiri leta prevzel vodenje beograjskega košarkarskega kluba Partizan, takrat naj bi se tudi začelo prijateljstvo z zdajšnjim predsednikom Socialistične stranke Srbije Dačićem.


KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

smason
16. 10. 2008 23.00
+1
DIVAC LEGENDA..